Travel Magazine

Go shopping! A început sezonul reducerilor în Paris

Astăzi, Parisul a dat oficial startul sezonului reducerilor de iarnă! Sute de turiștii se răsfață acum prin miile de magazine pariziene, pe ale căror vitrine sunt afișate reduceri chiar și de 70%. Timp de șase săptămâni capitala modei se transformă într-un maraton al shoppingului și al zâmbetelor. Dacă ai trăit experiența, știi despre ce vorbim, dacă nu, ia-ți o o vacanță… cât mai lungă. Nu de alta, dar la începutul și la sfârșitul sezonului ai parte de cele mai tari chilipiruri.

Sezonul reducerilor de iarnă a început astăzi, miercuri, 7 ianuarie 2015, și se încheie marți, 17 februarie 2015. La fel ca anii trecuți, există câteva magazine care afișează reduceri doar în anumite zile ale săptămânii, iar programul exact poate fi văzut doar în incinta lor. Printre cele de anul acesta se află Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Guyane și La Réunion. Cât despre zonele în care trebuie să ajungi neapărat, ți le-am pregătit mai jos pe categorii de fashion. Așa îți vei face planul mai ușor.

Vintage sau lux-chic
Și una, și alta. De ce nu, mai ales că toate sunt la reduceri. Pentru vintage, îți recomandăm La Petite Robe Noire (125 Rue Valois, Jardin du Palais Royal) al designerului Didier Ludot, cu o colecție de rochii negre, clasice, iar pentru o mai mare varietate, îndreaptă-te spre „Le Marais”, unde cel mai faimos magazin de haine este L’Eclaireur (40 Rue de Sevigne). Pentru genți vintage, mergi la Florian Denicourt (24 Rue Charlot), ale cărăr calitate este de neegalat.

Dacă vrei lux- chic, mergi pe Avenue Montaigne, casa celor mai tari branduri din lume: Chanel, Valentino, Harry Winston, Bulgari, Louis Vuitton și Celine. De aici, ia taxiul până la Hermes (24 Rue du Faubourg Saint Honore) – celebrul templu fashion francez, unde vei simți că intri în raiul modei. Cât despre lucruri trendy, îți propunem să încerci o tură și pe la Colette (213 Rue Saint-Honore), apoi să mergi la Palais Royal, celebrul templu francez al parfumeriei – la câteva străzi distanță de Colette.

Raiul genților
Și după o zi încărcată, ne relaxăm ochii și mintea la… pantofi. Mergi la K. Jacques (16 Rue Pavee), expert în sandale chic pentru femei din 1933. Tot aici găsești o selecție de sandale și bijuterii croite în design grecesc. Apoi, revin-o în zona Le Marais, la Merci (111 Boulevard Beaumarchais). Aici ai totul în materie de accesorii și nu numai. Vei găsi cărți, bijuterii efemere ciudate, ținute fashion pentru tine, soț și copil și chiar ornamente florale.

Iar dacă ți-ai luat o vacanță lungă, vei avea timp să străbați toate zonele interesante cu solduri, nu doar pe cele renumite. Străbate și magazinele de pe străzile lăturalnice, precum și magazinele de la periferia Parisului. Calitatea produselor este foarte bună, iar prețurile sunt extrem de mici. Spre exemplu, îți poți lua o rochie neagră, clasică din in, la doar 3 euro. Doar ești în capitala model, în plin sezon de reduceri. Orice e posibil.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *