Travel Magazine

Aeroportul din Istanbul a primit un rating de 5 stele

Impunându-se ferm pe scena aeronautică globală, cu arhitectura sa unică, infrastructura puternică, tehnologia superioară și experiența de călătorie la nivel înalt pe care o oferă, aeroportul din Istanbul a fost considerat demn de Premiul „Aeroportul de 5 stele” conform evaluării Skytrax.

Înființat în 1989, Skytrax (fostul Inflight Research Services) este o companie de consultanță cu sediul în Marea Britanie care gestionează un site de evaluare și clasificare a companiilor aeriene și aeroportuare, evaluările lor fiind recunoscute de întreaga industrie aeronautică și nu numai.

Datorită măsurilor luate împotriva COVID-19, aeroportul din Istanbul a devenit unul dintre cele două aeroporturi din lume care au fost certificate cu ratingul „5-Star COVID-19 Airport”, în plus față de ratingul „5-Star Airport”. Celălalt este aeroportul Fiumicino din Roma.

Fiind poarta Turciei către lume, aeroportul din Istanbul continuă să fie mândria industriei aviatice turcești, cu premii câștigate la nivel mondial. Recent, aeroportul din Istanbul a primit și titlul de „Cel mai bun aeroport european pentru transformarea digitală” în cadrul „ACI Europe Awards”, organizată de Airports Council International (ACI), datorită infrastructurii digitale și tehnologiilor pe care le folosește.

Certificat ca „aeroport de 5 stele”  de Skytrax, aeroportul din Istanbul a primit recunoașterea la nivel mondial alături de alte opt aeroporturi hub globale care au primit acest titlu. Mai mult, aeroportul din Istanbul a câștigat premiul „Aeroportul COVID-19 de 5 stele”, care a fost acordat special în timpul pandemiei COVID-19.

Al patrulea aeroport din lume care a obținut această certificare, aeroportul din Istanbul s-a alăturat aeroporturilor Fiumicino Roma, Hamad International Qatar și El Dorado Bogota.

Mai mult, aeroportul din Istanbul este și aeroportul cu cel mai mare terminal din lume cu calificativul „5 stele”.

Aeroportul din Istanbul, care a primit „Certificatul de Pandemie al Aeroportului” emis de Direcția Generală a Aviației Civile și apoi a semnat „Protocolul de siguranță a sănătății aviației COVID-19” publicat de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA), înainte de acordarea premiilor Skytrax, a devenit, de asemenea, primul aeroport din lume care a obținut certificatul de „acreditare a sănătății aeroporturilor” prezentat de Airports Council International (ACI).

foto: igairport.com

Remarcând faptul că aeroportul din Istanbul a fost distins cu cele două premii majore de către renumita companie de evaluare Skytrax, Kadri Samsunlu, directorul general al  İGA Airport Operation a declarat: „Un aeroport certificat atât ca„ aeroport de 5 stele ”, cât și ca „Aeroportul 5 stele COVID-19” de către o autoritate aeriană importantă precum Skytrax, la doar doi ani de la deschidere și la optsprezece luni de la începerea funcționării la capacitate maximă, este o situație rară.

Pot spune cu mândrie că, ca İGA, am realizat acest lucru pe aeroportul din Istanbul. Am stabilit o cultură orientată spre client iar munca noastră în acest sens continuă în ritm susținut.

Suntem cel de-al optulea aeroport hub din lume care a primit „5 stele” dintre aeroporturile globale hub de transfer, după Doha, Hong Kong, München, Seoul Incheon, Shanghai, Singapore și Tokyo. Am devenit, de asemenea, al patrulea aeroport din lume care a primit „Ratingul 5-Star Covid-19 Airport”, în ceea ce privește măsurile COVID-19 implementate pe aeroporturi.

Suntem al doilea aeroport din lume care deține ambele titluri în același timp. Pe lângă toate celelalte caracteristici ale sale, aeroportul din Istanbul este aeroportul cu cel mai mare terminal dintre toate cele cu „5 stele”.

După cum se știe, imediat înainte de aceste importante premii acordate de Skytrax, am fost selectați, de asemenea, „Cel mai bun aeroport” în categoria Transformare digitală, în cadrul „premiile ACI EUROPE”, organizat de Airports Council International (ACI). Toate aceste premii valoroase și prestigioase demonstrează cât de multă încredere au autoritățile aeronautice din lume și în special pasagerii noștri în İGA și în Aeroportul din Istanbul. 

La Aeroportul din Istanbul, noi, İGA, am transformat visele mai întâi în realitate, iar acum realitatea în leadership! Suntem mândri și fericiți în numele țării noastre pentru că am obținut un astfel de succes. Aș dori să mulțumesc tuturor și întregului personal care a contribuit la această realizare. Cu același entuziasm ca în prima zi, ne vom continua eforturile pentru a face țara noastră și aeroportul din Istanbul, cel mai important hub de aviație din lume “.

Vezi și: Turcia nu reușește să gestioneze valul doi al pandemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *