Travel Magazine

4 motive să vizitezi Roma pe timp de toamnă

Roma-art

Roma pe timp de toamna? Great ideea! Toamna – care începe în Italia în 23 septembrie și durează până pe 21 decembrie – este cea mai frumoasă perioadă în care să vizitezi Roma. Este perioada în care străzile Romei sunt înconjurate de culori frumoase, sunt mai puțin aglomerate și îți oferă un aer liniștitor, de-a dreptul molipsitor. Deși mulți spun că toamna este extrasezon, privind strict turistic, toamna oferă vizitatorilor o mulțime de lucruri interesante de admirat și vizitat. Deci, dacă te afli printre cei care se gândesc să viziteze Roma acum, nu mai sta pe gânduri. Iată câteva motive să vizitezi Roma pe perioada iernii.

Vreme plăcută în Roma

Una dintre cele mai frumoase părți ale Romei pe timp de toamna este, cu siguranță, vremea. Pe măsură ce căldura verii scade în intensitate, zilele încep să aibă o tmosferă confortabilă. Luna septembrie în Roma este aproape ca o vară prelungită. În luna octombrie, vremea se transformă, devenind spectaculoasă: confortabil de caldă în timpul zilei și plăcut de rece în timpul nopții! Noiembrie și decembrie sunt puțin mai reci, dar, deși pot exista mai multe zile ploioase, și acele luni oferă soare din plin! Nu există nici o îndoială că Roma, având în vedere poziția sa geografică, tinde să se laude cu o vreme idilică de-a lungul toamnei. O perioadă în care te poți bucura de plimbări frumoase și lungi pe străzile pitorești ale centrului istoric.

Mâncare sezonieră delicioasă

În Itlia, odată cu venirea toamnei, dieta se schimbă drastic, iar aromele devin mult mai pământești și mai bogate. Roma este un oraș bogat în tradiții culinare, iar rețetele sale se schimbă în funcție produsele fiecărui anotimp. Este perioada în care mâncărurile măslinele și strugurii se culeg, iar degustările de vinuri sunt la mare căutare. Nici piețele nu se lasă mai prejos cu frumusețea.

Centrul istoric al Romei se umple de culoare. Campo de Fiori este cea mai cunoscută și cea mai bogată pe timp de toamna. Aici vei găsi o multitudine de dovleci, arugula, broccoli, dovlecei, castane și anghinare – principalele ingrediente pentru mai multe rețete romane. Dar vedetele spectacolului trebuie să fie trufele și ciupercile de porcin. Iar dacă acestea nu îți sunt de ajuns, află că, în această perioadă, vei găsi o mulțime de festivaluri de produse alimentare destinate recoltei de toamnă.

Mai puține mulțimi și costuri mai mici

Pentru majoritatea turiștilor, acesta este motivul principal pentru alegerea toamnei ca perioadă ideală de vacanța. Prețurile scad dramatic față de lunile verii, iar numărul turiștilor scade. Și,da, prețurile de cazare sunt reduse semnificativ. Cu toate acestea, deși mulți consideră că toamna este în afara sezonului turistic, ia în considerare că un oraș, cum ar fi Roma, este uimitor pe întreaga perioadă a anului. În special toamna, când nu-i nici prea fig, nici prea cald.

Este perioada în care poți evita acele cozi lungi și enervante, care pot dura ore întregi, în Piazza Navona sau în Fântâna Trevi. T epoți bucura în liniște de un tur al Orașului Vatican sau de un tur al Colosseum-ului. De asemenea, poți explora muzeele și galeriile pentru a admira colecțiile de artă în liniște, evitând valurile de turiști.

Festivalul de toamnă și evenimente culturale

Iată un motiv foarte bun pe care mulți îl ignoră. În sezonul de toamnă, așa-numitele „sagre” sau festivaluri care sărbătoresc o mâncare locală sau un vin, izvorăsc peste tot în Roma și împrejurimile sale. Aceste evenimente reprezintă o modalitate fantastică de a exporta specialitățile locale și cultura gastronomică din Italia. Și din septembrie până în decembrie, există un festival pentru fiecare preferință, cu un bogat program de evenimente.

Evenimente ce sărbătoresc produse tipice italiene, cum ar fi vin, castane, ciocolată, trufe, ciuperci de porcini, anghinare, polenta, chiar și carne de mistreț! De asemenea, toamna este momentul în care multe teatre și grupuri de performanță își pun spectacole și semnează și deschiderea sezonului de operă. Așa că, îți sugerăm să verifici orarul de spectacole sau expoziții de artă din Roma. Iar în prima săptămână a lunii decembrie, Roma începe să-și decoreze centrul istoric pentru Crăciun. Iar asta înseamnăo mulțime de piețe de Crăciun colorate, în nuanțe vii. Așa arată Roma, toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *