Travel Magazine

Vacanța de iarnă la schi, în Bansko

vacanta-de-iarna-Bansko-art

Nu toți iubim iarna dar, cu toate acestea, iubim plăcerile pe care ni le oferă vacanța de iarnă. In special, escapadele la munte, cu distracții pe pârtii, în zăpadă. Chiar dacă vara abia a trecut, alergătura după cele mai ieftine vacanțe de iarna s-a transformat deja în maraton. Iar una dintre cele mai renumite și căutate stațiuni de schi este, fără dubiu, Bansko.

O stațiune accesibilă românilor (și nu numai), care îți oferă toate facilitățile pe care ți le-ai putea dori de la o vacanță de iarnă reușită, în cuplu, în gașcă sau cu întreaga familie. De la pârtii de schi și până la terase bogate în arome de scorțioară și nișcoară de la vinul fiert, Bansko este un rai al vacanțelor de iarnă. Așadar, fii gata de distractie! Fii gata de o vacanță în Bansko. Găsești numeroase oferte de pe acum, cele mai multe cu reduceri early booking majore. Și totuși, de ce Bansko?

Cea mai bună stațiune de schi din Bulgaria

Bansko are o piață atractivă și există noi hoteluri și restaurante care apar în toată stațiunea. Aici ai o selecție largă de cazare pentru vacanța de iarnă, de la pensiuni de familie și până la hoteluri de lux. Ai mâncăruri locale și o varietate de vinuri în restaurante tradiționale numite „mehana”. Mai mult, este stațiunea bine pregătită pentru vacanțele la schi, cu centre dedicate sporturilor de iarna și instructori pentru toți.

Există, de asemenea, o varietate de baruri pline de viață și discoteci. Și toate la doar 160 de kilometri de Aeroportul din Sofia. Stațiunea de schi Bansko este cea mai bună stațiune de schi din Bulgaria. Soarele, cultura après-ski și pistele la altitudini de la 900 până la 2600 de metri atrag localnici, britanici și ruși în fiecare iarnă. De aceea, orașul Munților Pirin este puternic agitat în timpul sezonului de schi.

Vacanța de iarnă: de la schi, la epoca medievală târzie

Orașul Bansko este situat la poalele Muntelui Pirin, din sud-vestul Bulgariei, la 160 de kilometri de Sofia. Ea este o alegere excelentă pentru vacanța de schi și snowboard, având cele mai lungi pârtii și totodată cea mai bogată istorie culturală. Iar dacă sporturile de iarnă nu sunt puntele tale forte, în Bansko găsești numeroase situri arheologice. Situri ce dezvăluie ruinele fortărețelor vechi, mormintele funerare tracice și bisericile din epoca medievală târzie. Primul document care indică Bansko drept un sat apar într-un registru turcesc ce datează din 1576. Până în secolul al XVIII-lea, populația locală era, în cea mai mare parte, crescători de vite și artizani. Însă, în timpul Renașterii bulgare, Bansko s-a transformat deja într-un oraș comercial și de artizanat, cu multe mori de vânt, de apă și de cherestea, majoritatea de-a lungul râului Glazne.

Nestemate din secolul al XIX-lea

Iar dacă la prima vedere toate acestea ți s-ar părea pur comerciale, stai să descoperi orașul vechi. Un oraș ce îți etalează nestematele prin case din secolul al XIX-lea și muzee a căror arhitectură te surprinde înainte de le păși pragul. Aceste case din piatră și lemn au fost sprijinite de zidurile în stil cetate, ce ascundeau odată căile de evacuare, protejând locuitorii de invazia turcilor. Spre deosebire de multe alte orașe de schi, Bansko nu hibernează în timpul verii. El îți oferă o altă varietate de atracție, fiind o bază uimitoare de a explora Parcul Național Pirin, la sud de oraș. Turiștii cuceriți de Bansko speră acum în stoparea dezvoltării turistice a orașului, pentru a păstra caracterul acestuia. Atât de frumos este Bansko. Un oraș care te cucerește într-o singură vacanța de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *