Travel Magazine

Zborurile UK-UE ar putea fi oprite de la 1 ianuarie 2021

Secretarul de stat pentru Transporturi din guvernul de la Londra, Grant Shapps, a tras un semnal de alarmă  cu ocazia Conferinței  ABTA (Association of British Travel Agents) 2020, dezvăluind că Marea Britanie încă nu a ajuns la un acord cu UE care să permită zborurile comerciale de la 1 ianuarie 2021.

Deși mai sunt doar 78 de zile până la încheierea perioadei de tranziție Brexit, secretarul pentru transporturi a recunoscut că cele două părți încă încearcă să încheie un acord aerian.

Vorbind delegaților din Camerele Parlamentului, el a spus: „Negocierile așa cum știți au fost intensificate în ultimele săptămâni și, deși timpul este acum foarte scurt, sperăm că se poate ajunge la un acord.
Este esențial ca zborurile dintre Marea Britanie și UE să poată continua normal la sfârșitul perioadei de tranziție, indiferent de rezultatul acestor negocieri.”
Dacă nu se va ajunge la un acord, Shapps a spus că speră ca UE va lua măsuri pentru ca zborurile să continue. 

Directorul executiv al ABTA, Mark Tanzer, s-a declarat îngrijorat de remarcile secretarului de la Transporturi. “Acum un an am avut promisiunea că regulile actuale rămân în vigoare; ceea ce sugerează Grant este că acum așteptăm să vedem dacă mai rămân în vigoare”, a spus el.

Serviciile de tren Eurostar nu sunt afectate de negocieri, a mai declarat Shapps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *