Travel Magazine

Qatarul a prelungit carantina obligatorie până la 31.12.2020

Qatarul a prelungit carantina obligatorie de 14 zile pentru toți călătorii care intră în țară.

“Pentru toate sosirile – inclusiv cetățenii, rezidenții și deținătorii de vize – cerințele de carantină sunt acum extinse pentru toate datele de sosire până la 31 decembrie 2020”, conform Discover Qatar.

Călătorii care vin din „țările cu risc scăzut” vor fi testați la aeroport și vor semna un angajament prin care se obligă să respecte carantina.
După o săptămână, vor face al doilea test, rezultatul negativ permițându-le să iasă din carantină.
Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoana va fi transferată într-o unitate guvernamentală pentru izolare.

Pasagerii Qatar Airways care sosesc din „țări cu risc ridicat” vor trebui să obțină un “virus-free certificate” cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, de la un centru de testare acreditat COVID-19. Apoi vor intra în carantină, la hotelul rezervat pe propria cheltuială timp de o săptămână, înainte de a fi supuși unui test COVID-19.

Aceste reguli expirau pe 31 octombrie.

Cetățenii qatarezi, deținătorii de carduri de rezidenți permanenți și deținătorii de vize vor fi obligați să facă un test pentru COVID 19 sau să intre în cartantină, în funcție de gradul de risc în care este încadrată țara din care sosesc.

Există o limită zilnică a călătorilor care intră în Qatar, iar cererea este extrem de mare.

Lista actuală a țărilor cu risc scăzut, conform site-ului Ministerului Sănătății Publice, nominalizează 40 de țări și include China, Vietnam și Malaezia din Asia-Pacific; Regatul Unit, Italia, Franța și Grecia din Europa; Maroc, Algeria și Turcia din Orientul Mijlociu.

Qatar este una dintre cele mai afectate țări din zonă – după Iran, Arabia Saudită, Turcia și Israel – raportând 128.405 de cazuri confirmate, dar doar 220 de decese.
Un total de 125.373 de persoane s-au recuperat de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *