Travel Magazine

Zanzibar introduce codul vestimentar obligatoriu pentru turiști

foto: bruisedpassports.com

În locurile publice din Zanzibar, turiștii trebuie să-și acopere corpul de la umeri până la genuchi.
Locuitorii din Zanzibar sunt adesea șocați de aspectul și de ținutele sumare ale unora dintre turiști.

Autoritățile  au decis să introducă un așa numit cod vestimentar și vor sancționa turiștii care nu respectă regulile și vor afișa „ținute neadecvate”.
În funcție de gravitatea „faptei”, turistul poate fi amendat cu până la 700 USD. 
Operatorii din turism vor fi sancționați mai drastic, cu amenzi de până la 2000 USD.

Religia islamică, predominantă în Zanzibar(84% din populație) cere atât bărbaților, cât și femeilor să se îmbrace cu modestie, simplitate și demnitate. Un bărbat musulman trebuie să se îmbrace întotdeauna în haine largi și acoperitoare de la brâu până la genunchi. Femeia musulmană trebuie să-și acopere cel puțin corpul și părul cu haine largi, ascunzând detaliile corpului când iese în public. Ca urmare, codul vestimentar potrivit este extrem de apreciat și arată respect pentru valorile locale, culturale și religioase.

Ce vă recomandăm?
  • Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, vă recomandăm să aveți în bagaj câteva haine care să acopere umerii și este recomandabil să purtați pantaloni sau pantaloni scurți care să vă acopere cel puțin genuchii.
  • Nu purtați haine transparente în Stone Town sau în orice altă localitate.
  • Nu purtați costume de baie sau alte articole de îmbrăcăminte de plajă în Stone Town sau în localități.
  • Încercați să evitați bluzele fără umeri și / sau decolteurile adânci atunci când vă plimbați prin oraș.
  • Pe plajă costume de baie sunt acceptate, bikini sunt ok, dar evitați tanga și în niciun caz nu încercați apariții topless.

Ministrul turismului din Zanzibar, Lela Mohammed Moussa, a declarat că se vor aplica penalități și amenzi turiștilor, ghizilor și operatorilor de turism pentru îmbrăcămintea necorespunzătoare purtată în public pe insulă.
„În locurile publice din Zanzibar, turiștii trebuie să-și acopere corpul de la umeri până la genunchi. Nu este nimic nou … Este datoria oaspeților să înțeleagă cultura și regulile de conduită pe stradă “, a spus ministrul.

În ciuda restricțiilor legate de COVID-19 și a noului cod vestimentar obligatoriu, nu au existat scăderi în numărul rezervărilor, aeroportul Stone Town din Zanzibar primind în medie aproximativ 30.000 de turiști în ultimele luni. 

Zanzibarul a devenit o destinație preferată și de turiștii români, fiind operat în această iarnă primul zbor direct în regim charter către paradisul african, ofertele din piață fiind mai mult decât generoase.

Citește si Imparatia mirodeniilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *