Travel Magazine

RMS Titanic va fi lansat din nou la apă, în 2018!

Thomson-Cruises

Ai visat vreodată să pășești pe Titanic? Ei bine, află că la 106 ani de la tragedie, o noua versiune a celebrului RMS Titanic urmează să fie lansată în 2018. Cu patru metri mai mare, 800 de camere și o capacitate de 2.400 de pasageri, noul Titanic este deja așteptat cu sufletul la gură de milioane de oameni. Și nu va fi un exponat, etalată într-un port, ci o croazieră complet funcțională, care va fi lansată la apă, urmând traseul originalului Titanic. Așadar, dacă ești nostalgic, un pic amorezat și dornic de aventură (și adrenalină), fă-ți din timp planurile de vacanță. Cererile de bilete au început deja să apară. Titanic II atrage mii de doritori de aventură…bineînțeles, datorită celebrei povești cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet!

Cu patru metri mai mare

Ideea unui Titanic II aparține miliardarului australian Clive Palmer, care a anunțat proiectul în 2012, împreună cu angajații companiei sale de transport maritim – Blue Star Line. Deși inițial au anunțat lansarea la a 100-a aniversare a ultimei călătorii Titanic, din cauza unei serii de întârzieri, aceasta urmează să aibă loc în 2018. Până atunci, miliardarul oferă detalii tot mai atractive, reușind să țină în suspans o mulțime de fani. Potrivit acestuia, Titanic II va funcționa identic cu originalul lansat în1912, doar că va avea un stoc suficient de bărci de salvare pentru toți pasagerii, împreună cu sisteme moderne de marină, pentru evacuare. Titanicul actualizat va fi cu patru metri mai mare decât originalul și va cuprinde o carenă sudată, pentru respectarea cerințelor actuale de siguranță.

Proceduri moderne de evacuare

Ca și proiectanții originalului Titanic, și noii constructori susțin că ambacrațiunea va fi de nescufundat. Diferența este că varianta nouă este supusă unor teste mai amănunțite de siguranță și va avea sisteme mult mai moderne decât predecesoarea sa. Blue Star Line și grupul german hidrodinamic de consultanță, Hamburg Ship Model Basin, supun nava unor serii de teste pentru a nu face greșeala predecesorilor săi. „Noul Titanic va dispune de proceduri moderne de evacuare, controale prin satelit, navigație și sisteme radar digitală, plus toate lucrurile la care te-ai aștepta să aibă o navă a secolului 21”, a declarat James McDonald, directorul de marketing al Blue Star Line, pentru Belfast Telegraph.

800 de camere și 2.400 de pasageri

Își cauți următoarea aventură pe ape? Titanic II va avea 840 de camere și nouă punți împărțite, la care ai acces în funcție de biletul cumpărat: la prima, a doua sau la a treia clasă… exact can Titanic! Croaziera va avea spațiu pentru a găzdui nu mai puțin de 2400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului… și cel puțin un pasager clandestin, cu look-ul lui Leonardo DiCaprio (să sperăm…).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *