Travel Magazine

Oficial: Ianuarie, luna cu cea mai ieftine vacanțe!

Ianuarie vacante

Ianuarie este luna în care găsești cele mai ieftine vacanțe. Nu e un mit, ci o arată cifrele statisticilor realizate de Expedia. Și, culmea, nu ține doar de rezervare, ci și de perioada plecării. Potrivit datelor exclusive de la Expedia, analizând fiecare lună din ultimii trei ani, ianuarie oferă cele mai ieftine tarife medii hoteliere zilnice și cele mai mici preturi medii de bilete de avion. Așadar, grăbește-te în a-ți alege destinația și data de plecare. Dacă nu-ți planifici excursia în plima lună din 2017, s-ar putea să pierzi cele mai ieftine bilete de vacanțe din an. Însă, nu-i bai. Mai poți aștepta până la anul… vorba aceea, niciodată nu-i prea târziu.

Totuși… dacă nu preferi atât de târziu, februarie vine și ea din urmă cu tarife mai mici, fiind a doua cea mai ieftină lună pentru bilete de avion și a treia ieftine ca tarife hoteliere. Și asta în ciuda Valentine s Day! Noiembrie este și ea o lună bună de vacanțe, ocupând locul al doilea la categoria prețuri hoteliere și locul al treilea pentru zborurile. Cele mai bune și cele mai rele luni pentru rezervarea hotelurilor și a zborurilor sunt enumerate mai jos, în funcție de datele Expedia. Prețurile nu sunt făcute pe o destinație anume, ci orientative, pentru a vedea diferențele dintre luni, pe baza statisticilor.

Cel mai bune luni pentru biletele de avion *

* Pe baza prețurilor medii pe bilet, din ultimii trei ani
1. Ianuarie – $ 437.65
2. Februarie – $ 439.88
3. Noiembrie – $ 451.68

Cel mai proaste luni pentru biletele de avion *

* Pe baza prețurilor medii pe bilet, din ultimii trei ani
1. Decembrie – $ 539.57
2. Iunie – $ 531.40
3. Iulie – $ 522.80

Cele mai bune luni pentru rezervările la cazare *

* Pe baza ratelor medii zilnice, din ultimii trei ani
1. Ianuarie – $ 141.36
2. Noiembrie – $ 141.39
3. Februarie – $ 146.71

Cele mai proaste luni pentru rezervările la cazare *

* Pe baza ratelor medii zilnice, din ultimii trei ani
1. Iulie – $ 157.78
2. august – $ 155.08
3. Iunie – $ 154.28

Și, în caz că te întrebi, doar rezervările vacanțelor înainte de 31 nu contează. Prețurile se aplică zborurilor (decolărilor în sine) și check-in-urilor la hotel, indiferent de durata șederii, în luna respectivă. Așadar, nu au nicio valoare dacă rezervi cu o lună înainte de plecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *