Travel Magazine

Luni, cea mai proastă zi pentru zborul cu avionul

zborul cu avionul

Lunea este o zi grea! Indiferent că lucrezi la stat sau ești cocoțat în turnul de control al vreunul aeroport, începutul de săptămână nu-i chiar o fericire. Totul pare că merge mai greu, iar agitația și stresul parcă sunt omniprezente. Tocmai de aceea, lunea, i-ați o pauză… de zbor! Biroul de Statistică a Transportului aerian, al companiei Stratos Jet Charters, a ajuns la concluzia că ziua de luni este cea mai proastă zi a săptămânii pentru a zbura. Iar dacă piloții n-au ce face, tu poți amâna vacanța cu o zi, evitând astfel durerile de cap înainte de călătorie. Iată câteva lucruri la care să fii atent înainte de a-ți rezerva zborul, pentru a nu întâmpina neplăceri!

Ora de zbor!

Pentru companiile aeriene, zilele de luni sunt cele mai proaste și grele din lună. Iar problemele sunt duble pentru călători! Anul acesta s-au înregisrat cu 41% mai multe anulări de zboruri în zilele de luni, față de zilele de marți, și cu 164% față de zilele de vineri. Pentru a-ți minimiza șansele de întârzieri și anulări, rezervă-ți zborurile pentru miercuri, vineri și sămâbătă. Sau, optează pentru plecările până în ora 8:00. Potrivit vice-președintelui FlightStats, Jim Hetzel, zborurile înainte de ora 8:00 sunt mai puțin probabil să fie întârziate.

Atenție la rute!

Hub-uri cu volum mare de pasageri și o climă rece sunt în topul anulărilor de zboruri. Printre principalele aeroporturi din SUA, LaGuardia, Newark International, Reagan Washington și Chicago O’Hare au cel mai mare procent de zboruri anulate și 70% din aceste anulări sunt legate de condițiile meteorologice. În cazul în care o rută directă nu este o opțiune, caută o conexiune într-o zonă mai caldă, reducându-ți astfel riscul de întârzieri, sau alege aeroproturi mai puțin populate din apropiere, mai spune Hetzel.

Rezervă la cei mai buni operatori

Nu toate companiile aeriene sunt la fel și nu toate pot fi judecate în funcție de preț. Înainte de a-ți alege compania aeriană, citește clasamentele comerciale, pe baza numărului de anulări, sosiri târzii, pierderea de bagaje și taxele de schimbare de zbor. Nu doar să ai putea scăpa de întârzieri, ci ai putea economisi și niște bani din taxele de rezervare sau bagaje. Oricum ar fi, nu renunța la o companie doar pentru că are taxe de bagaje. Anularea unui zbor în ultima clipă te-ar putea costa mai mult, cum ar fi pierderea rezervării la hotel.

Serios, mută-te în Hawaii!

…pe cine n-ar încânta ideea…Pe lângă vremea de vis, plajele, palmierii și fetele în bikini, Hawaii a reușit să obțină cele mai bune rate pentru zborurile ieftine și lipsa întârzierilor. Hawaiian Airlines a ajuns pe primul loc în clasamentul celor mai bune companii aeriene din lume, la capitolul „schedule”. În plus, este o insulă paradis! Are nisip în diferite culori, îți poți crește propriul ananas în curte și ai ciocolată cu nuci macadamia din belșug! Ce-ți mai poți dori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *