Travel Magazine

Revelionul în Madrid – cum să te distrezi cu bani puțini

830c18a1435f87b6432396c743cae5ca

Madrid este capitala Spaniei, centru al modei, al deliciilor culinare și al imaginilor istorice. Este un oraș faimos și datorită felului în care sărbătorește ajunul Anului Nou – printr-o adunare în Puerta de Sol (Poata Soarelui).

Revelionul în Madrid se sarbatoreste printr-o adunare in cea mai mare piata din oras, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni – și nu costă nimic!

Revelionul în Madrid

Dansează!

Desigur, există și alte opțiuni…petrecăreții își pot lua cele mai strălucitoare haine și se pot îndrepta către Teatro Kapital, un club amenajat pe șapte etaje. Mergi la fiecare etaj, unde vei descoperi diferite tipuri de muzică, iar unul din etaje este pentru karaoke!

Cealaltă opțiune este să mergi la Joy Eslava, o combinație între o discotecă și club de noapte, ce atrage o mulțime de oameni în ajunul Anului Nou. Deși oricare dintre aceste opțiuni oferă băutură pe săturate, ambele sunt destul de costisitoare, taxa de intrare fiind în jur de 45 de euro.

New-years-eve-in-Madrid

Mergi în Puerta del Sol!

Acest lucru îți va face experiența tradițională a Anului Nou la Madrid cu totul specială. Deși este ceva simplu și fără zorzoane, este o modalitate distractivă și gratis de a petrece ultima noapte a anului.

Nu vei găsi cine-știe-ce ornamente pline de lumini aici pe măsură ce Noul An se apropie, în schimb, se formează o mulțime de oameni (în general după ce au dat un tur al barurilor mai devreme), chiar în centrul Madridului.

Cu toții privesc spre Real Casa de Correos, un vechi oficiu poștal, încoronat de un ceas imens, ce ani întregi a fost marcă a orei oficiale în toată Spania. Astăzi, acesta marchează începutul Noului An.

Mulțumită climatului mediteranean, nu vei vedea pe nimeni tremurând sau albăstrindu-se de frig. Mulțimea isi petrece timpul discutand si dansand, iar în momentul în care ceasul va bate ora 12, madrilenii își vor pune peruci colorate și vor mânca 12 struguri pentru a pofti norocul în viață pentru fiecare dintre lunile anului ce va urma.

Strugurii trebuie mâncați înainte de a doisprezecea bătaie a ceasului (ce marchează miezul nopții). Deasemenea, un spectacol de artificii destul de elaborat va acompania petrecerea.

Multe familii petec ajunul Anului Nou acasă, savurând o masă bogată, cu fructe de mare, privind la televizor festivitățile din Puerta del Sol.

Din moment ce în Spania, sezonul Crăciunului începe în noaptea de Crăciun (nochebuena) și durează până în ziua Celor Trei Regi (Los Reyes Magos) pe 6 ianuarie, ajunul Anului Nou este doar o altă parte a unei sărbători neîntrerupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *