Travel Magazine

Cum să îți petreci noaptea de revelion în Amsterdam

goodwp.com_22229

Amsterdamul este un oraș perfect unde să îți petreci Anul Nou (sau Oud en Nieuw cum îl numesc olandezii). Întregul oraș se transformă într-o petrecere stradală, cu mulțimi de petrecăreți ce cântă, dansează și se bucură de artificii.

Desigur, poți merge la o petrecere exclusivă, dar în Amsterdam cel mai bine te vei distra în stradă în noaptea de anul nou. Seara se împarte în două. Prima parte când totul este nefiresc de liniștit, încât ai impresia că tot orașul este numai al tău. Dar urmează perioada de după miezul nopții, partea a doua, când începe nebunia.

Revelion în Amsterdam

Pentru a te bucura de ambele părți ale serii, noi îți recomandăm cum poți petrece Anul Nou în Amsterdam fără cheltuială!

Mergi la o plimbare

Este noaptea perfectă pentru a te plimba pe malul canalului. Mai târziu nici nu vei avea alte opțiuni, ținând cont de faptul că de Anul Nou nu există transport în comun după ora 8 seara.

revelion amsterdam
Vizitează „Podul Scheletic”

Magere Brug (sau Podul Scheletic) este cel mai bine vizitat în timpul nopții, când este frumos iluminat, dar și un loc excelent de unde poți privi focurile de artificii.

Fă o plimbare pe apă

Feribotul gratuit de la Stația Centrală Amsterdam către Amsterdam Noord este un fel de mini-croazieră, unde te poți bucura de luminile strălucitoare ale orașului reflectându-se în apă. Te poți întoarce direct, sau poți aștepta următorul ferry, după ce ai explorat cartierul nordic al orașului. Nu uita însă că de anul nou, transportul public are program scurt!

i love amsterdam
Fă-ți un selfie

Este un clișeu într-adevăr, însă a devenit o adevărată cerință ca turiștii să își facă o poză în fața semnului gigant „I Amsterdam” de la Museumplein, deasemenea un loc potrivit pentru a privi spectacolul de artificii de la miezul nopții!

Miezul nopții: Artificii

La miezul nopții, Amsterdam este lumina de artificii pe tot întinsul său. Cele mai aglomerate zone din oras sunt: centrul, pietele, inclusiv în Piața Dam, Museumplein și Rembrandtplein.

Artificiile vor străluci pe cer aproximativ o oră, iar tu vei putea vizita câteva locații speciale. Noordermarkt este întotdeauna plin și zgomotos, iar de revelion aici vei găsi cele mai puternice petarde. Pentru o experiență mai puțin agitată, așează-te pe unul dintre sutele de poduri și bucură-te de reflexiile luminii în apă.

revelion în Amsterdam
Mănâncă Oliebollen

Nu sunt chiar gratis, dar nici nu te falimentează. Aceste oliebollen (un fel de gogoașă cu stafide) sunt preparatul preferat de olandezi în noaptea de revelion. Le vei găsi de vânzare peste tot în oraș, iar pentru o experiență completă de revelion olandez, servește-le cu un pahar de șampanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *