Travel Magazine

Recomandări pentru 2016 – safari, aventuri sau lenevire pe plajă

Itz-ana-Resort-and-Residences-Belize-11

În 2016 lasă-ți fricile acasă și mergi într-un safari de neuitat în Zimbabwe. Pimbă-te cu Expresul Trans-Siberian și descoperă minuna țară! Sau dacă preferi, atunci relazează-te pe plajă, la soare, printre palmieri la un reort de 5 stele în superbele Belize!

Zimbabwe
210
Zimbabwe este țara unde nu sunt nici mari aglomerații și nici prețuri foarte mari, însă cu deschiderea aeroportului Cascada Victoria la zboruri internaționale, aceste lucruri s-ar putea schimba. De la adoptarea dolarului ca monedă oficială, economia în Zimbabwe s-a îmbunătățit foarte mult, aducând un val de investitori. În partea nordică a țării se organizează canoe safari pe râul Zambezi în Parcul Național Mana Pools, activitate preferată de familiile (și copiii de peste 16 ani) ce doresc să vadă crocodili și hipopotami.
Administratorii safariurilor își extind ofertele, mai ales la Cascada Victoria și în Parcul Național Hwange, bine-cunoscut pentru ghizii experți, safari pe jos și reperarea turmelor de elefanți, zimbri, zebre și antilope gnu. În Hwage există acum și câteva locuri concesionate, privatizate, cele mai bune dintre ele fiind cele nouă corturi ultra-contemporane de la Wilderness Safari Linkwasha Camp și campingurile Somalisa și Somalisa Acacia, unde nu este neobișnuit ca elefanții să vină la apus de soare să bea apă din piscină.

Siberia
Lacul-Baikal-Siberia
Dacă ai impresia că o vastă întindere în tundra arctică și pădurile înzăpezite din teritoriul rus par puțin neprimitoare, mai gândește-te o dată! Mulțumită atenției din ce în ce mai mari a croazierelor și a safariurilor dedicate descoperirii rarilor tigri cu același nume, Siberia este următoarea frontieră pentru aventurieri.
Dacă nu vorbești măcar o boabă de rusă elementară, o călătorie în Siberia poate fi destul de complicată. Din fericire, există multe agenții tour-operatoare ce îți pot ușura această călătorie! Entuziaștii naturii sălbatice pot merge într-o expediție cu National World Safaris pentru a vedea tigrii siberieni din Rezervația Durminskoye. Timp de 7 zile aceștia îl vor urma pe faimoosul Alexander Batalov, în timp ce acesta va urmări și înregistra mișcările felinelor. Deasemenea, Remote Lands oferă două itinerarii inovative prin Siberia, inclusiv o călătorie de 15 zile începând cu orașul istoric Irkutsk, și o croazieră de 8 zile pe lacul Baikal, cel mai adânc lac din lume.
Desigur, nu toate călătoriile prin această țară aspră sunt inovatoare, însă în 2016 se împlinesc 100 de ani de la crearea Expresului Tran-Siberian, cea mai lungă cale ferată din lume. Sărbătorește secolu împlinit cu trenurile de lux Golden Eagle, a căror rută a fost extinsă în avanposturi indigene, ca Stretensk, Nerchinsk, și Blagoveshchensk, de unde poți vedea orașul chinezesc Heihe dincolo de râul Zeya.

Placencia, Belize
image5
Belizele încă sunt un loc minunat pentru călătorii ce preferă șă își ia un rucsac și să pornească la drum – cum era și Costa Rica în anii ’80 – însă anumite zone au devenit deasemenea adăposturi de bună-credință pentru cei mai înstăriți. De câțiva ani buni, Turtle Inn a lui Francis Ford Coppola atrage turiștii către căbănuțele sale de pe plaja orașului-stațiune Placencia, aflat pe o peninsulă nu foarte cunoscută, pe coasta de est a insulei.
Acest „secret” însă este pe cale de a fi descoperit de lume, odată cu deschiderea Itz’ana – un resort ambitios, hibrid, cu restaurant si 39 de vile de lux – toate la doar câțiva metri distanță de al doilea cel mai mare recif de corali din lume. Resortul, la mică distanță de Turtle Inn, nu este doar ambițios pentru comfortul de 5 stele (camerele vor avea terase cu canapele, vedere la mare și tavane înalte); există și o „scenă” pentru bucătarul-șef Mara Jernigan, care va folosi ingrediente locale pentru a pune agricultura Belizelor în lumina reflectoarelor în timp ce turiștii se vor bucura de o cină excelentă (ea va avea chiar și o flotă personală de pescari). Deasemenea, aici vei găsi un spa inspirat de civilizația Mayană, ce folosește plante adunate din pădurile tropicale locale, o cameră (cu un somelier) dedicată romului, și plimbări cu yahturile pentru croaziere la apusul soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *