Travel Magazine

O pizza în stil grecesc

Pizza-in-stil-grecesc-1

Pizza în stil grecesc? Știm, pizza nu provine din Grecia. Dar asta nu înseamnă că grecii nu se pot bucura de ea, în stilul propriu. Astfel, astăzi înlocuim celebra mozzarella cu Feta, punem măsline Kalamata și oregano, apoi ornăm totul cu ulei de măsline. Sună bine, nu? Hai să vedem cum arată o pizza în stil grecesc și cum o putem prepara acasă…cu ingrediente din Grecia, bineînțeles. Atenție, însă. Rețeta nu e bătută-n cuie. Cantitățile ingredientelor se măsoară după plăcerea fiecăruia. Însă, oricât ai iubi Feta, fii cumpătat. Gustul puternic al brânzei riscă să acopere toate celelalte arome. Fii cumpătat și gătește liber. Intră în spiritul grecesc.

Pizza în stil grecesc – ingrediente:

  • Aluat de pizza (magazin cumpărat)
  • Sos de roșii (în jur de o jumătate de cană)
  • Brânză mărunțită (kasseri – brânză de oaie, Graviera – brânză de oaie din Creta sau Naxos, sau Feta)
  • Ceapă mărunțită
  • Piper măcinat
  • Măsline de Kalamata, înjumătățite
  • Ulei de măsline
  • Oregano

Pizza în stil grecesc – mod de preparare:

Preâncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia o tavă rotundă și unge-o cu ulei de măsline, apoi rulează aluatul de pizza cât să se potrivească perfect în tavă. Împrăștie sosul de pizza peste tot aluatul, apoi pune puțină sare (puțină sau deloc, în funcție de cât de sărată e brânza grecească aleasă). De obicei, grecii prepară pizza cu brânză Kasseri – o brânză greacă bună, care se topește aproape la fel ca mozzarella, fiind considerată o brânză clasică de pizza grecească.

Mărunțește brânza Kasseri și presar-o peste aluatul ornat cu suc de roșii. Presară ceapă și ardei peste brânză (opțional) și deasupra pune brânză Feta și măsline de Kalamata. Peste toate, presarăă cu generozitate ulei de măsline și oregano uscat. Ia tava, pune-o în mijlocul cuptorului preîncălzit și lasă pizza greceacsă la copt până când brânza se topește și începe să capete o culoare maro-aurie. Perioada de coacere ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute. Lasă pizza la odihnit 5 minute înainte de a o tăia. Savureaz-o cu un pahar de vin sau unul de ouzo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *