Travel Magazine

Cele mai bune izvoare termale din Grecia

Izvoare-termale-din-Grecia

Ai văzut vreodata o zonă naturală cu izvoare termale din Grecia? Probabil că nu. Când spui Grecia, devii brusc dornic să încerci noi mâncăruri, să vezi noi plaje sau să dezcoperi zone cu o mică istorie antică. Sunt activitățile clasice pe care le face orice tirstit în timpul vacanței grecești. Vara asta, fii altfel și vizitează cele mai bune izvoare termale din Grecia. Izvoare de o frumusețe rară și benefice pentru tratamentul diferselor probleme de sănătate. Iată cele mai bune izvoare termale din Grecia, printre cele mai bune din lume.

Izvoare termale din Grecia: Santorini

Santorini este faimoasă pentru Oria, casele alb-albastre și celebra legendă a Atlantidei. Însă, ea are mult mai multe. Insula deține unele dintre cele mai bune izvoare termale din Grecia. De fapt, izvoarele termale de la Pali Kameni sunt simple și relativ necomerciale. Ele oferă astăzi cunoscătorilor o experiență mai tradițională decât multe alte alegeri turistice ale Greciei. Aici, trecutul vulcanic al insulei se evidențiază în izvoarele calde, mărginite de noroi sulfuric, grozav pentru articulațiile dureroase.

Izvoare termale din Grecia: Lemnos

Un paradis pentru windsurferi, Lemnos oferă o experiență autentică a spa-ului grecesc. Izvoarele termale de pe Lemnos sunt în topul celor mai bune izvoare termale din Grecia. Rezervă-ți o zi ka izvoarele de la Samothraki, o mică insulă din apropiere, cu câteva izvoare izvoare și cascade, ambele parte din experiența de spa.

Izvoare termale din Grecia: Creta

În Creta, mai exact pe coasta de nord a insulei, se află unul dintre cele mai bune zece centre de talasoterapie din lume. Thalasso Royal Mare întrece Lemos și Samothraki, doar că mediul nu este unul 100% natural. Pe lângă piscine cu apă de la unele izvoare locale, resortul oferă tratamente spa de clasă mondială. Dacă ajungi aici, încearcă „ pediuiul” – un tip de terapie cu masaj subacvatic.

Izvoare termale din Grecia: Icaria

Micul sat din Therma are câteva izvoare termale minerale, pe care le poți vizita din mai până în noiembrie. Ce-i drept, există unele rapoarte internaționale care susțin că aceste ape sunt periculos de ridicate în radiu. Cu toate acestea, există și cei care cred că apa bofată în radiu are proprietăți de vindecare. Acum, depinde de fiecare cu privește situația. Deși satul nu are un hotel de cinci stele, aici vei există câteva hoteluri mai mici, deținute de familie, care chiar îți oferă o vacanță autentic grecească. Tocmai de aceea, indiferent că alegi să intri în apele acestor izvoare termale minerale sau nu, vacanța în această zonă a Icariei este un must. Micul sat din Therma este locul în care să trăiești grecește.

După cum vezi, te poți bucura de izvoare termale din Grecia, în zone mai puțin știute. Experiența variază de la scăldatul în ape complet naturale (cum este la Samothraki), la răsfățul unui spa mai formal ( Thalasso Royal Mare, din Creta). Indiferent de alegere, fii convins că te afli în unul dintre cele mai bune izvoare termale din Grecia… sau chiar din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *