Travel Magazine

Diavolii au fost eliberați în Australia

Cel mai mare carnivor marsupial din lume, Diavolul Tasmanian, a revenit în sălbăticie, în Australia, pentru prima dată în 3.000 de ani.

Luna trecută au fost eliberate 11 exemplare într-o zonă protejată din statul New South Wales.

Diavolii, de mărimea unui câine mic, renumiți datorită  celebrului personaj de desene animate Looney Tunes, cunoscut sub numele de „Taz”, au fost mult timp pe lista animalelor pe cale de dispariție.

Este „prima dată în 3.000 de ani, când Diavolul Tasmanian cutreieră pădurile continentale și, ca prădător de mare clasă, este extrem de important”, a spus Tim Faulkner, președintele grupului de conservare Aussie Ark.

Aussie Ark, care a lucrat la program cu Global Wildlife Conservation și WildArk, a crescut Diavoli Tasmanieni și intenționează să elibereze încă 20 anul viitor și încă 20 anul următor.

Faulkner a spus că a fost un moment „monumental” în reconstrucția ecosistemului Australiei.

Diavolii Tasmanieni au dispărut din Australia după ce au fost vânați de câinii dingo, găsindu-se în număr foarte mic în Tasmania. Dar și numărul acestora a scăzut din anii 1990 din cauza unei boli tumorale faciale.

Australia are cea mai crescută rată de dispariție a mamiferelor din lume, iar reintroducerea în mediul natural al Diavolilor Tasmanieni va ajuta la echilibrarea ecologiei afectate de introducerea prădătorilor invazivi, a spus Faulkner.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *