Travel Magazine

Copenhaga – capitala Crăciunului

hans-christian-andersen-christmas-market_pr_photo-2

Într-o lume unde festivitățile de Crăciun seamănă din ce în ce mai mult unele cu altele, indiferent de țară, sărbătoarea Crăciunului în Copenhaga este deosebită, tradițională, unică și plină de magie.

Pentru început, străduțele de poveste din Copenhaga sunt mărginite de case făcute parcă din turtă dulce, iar atmosfera veselă a orașului este unică – capitala daneză devine o stațiune de Crăciun luminoasă într-o clipită.

Festivitățile de Crăciun în Copenhaga au loc în vecinătatea hotelului d’Angleterre, unul dintre cele mai vechi și apreciate hoteluri. Privind către Noua Piață a Regelui, fațada regală a hotelului aduce cu miniaturile idilice dinăuntrul unui glob de zăpadă. Aranjarea decorațiunilor durează aproximativ trei săptămâni, printre acestea aflându-se soldăței-spărgători de nuci imenși, țurțuri magnifici (falși însă) și un model al hotelului construit din piese de LEGO.
christmas-in-tivoli-2

Centrul orașului Copenhaga este îmbogățit de șapte Târguri de Crăciun, ce includ căbănuțele înmiresmate de pin, poziționate în Noua Piață a Regelui, atmostfera de poveste a Târgului de Crăciun Hans Christian Andersen în Kultorvet – Piața de Cărbune, și luminile jucăușe în Grădinile Tivoli. Luminile strălucesc și de-a lungul superbului districtului Nyhavn, mărginit de canal și de catargele ambarcațiunilor. Sutele de vitrine luminate de-a lungul străzii pietonale Strøget te vor încânta cu bogăția de suveniruri pe care le poți cumpăra pentru cei dragi. Aici poți găsi o mulțime de lucruri, de la jucărioare din lemn, porțelan regal, ornamente de Crăciun, bomboane în formă de bastonașe alb cu roșu, și tot felul de forme ciudate de ciocolată (cum ar fi pistoale, clești și chei franceze). Chiar și cu piața globalizată ce există astăzi, în Copenhaga încă vei putea găsi lucruri unice, ce nu există nicăieri altundeva în lume.
130928073531-11-copenhagen-restricted-horizontal-large-gallery

Copenhaga este însă un oraș ce inspiră atmosfera Crăciunului într-un mod aparte, și în ciuda frigului, se organizează spectacole de păpuși, caruseluri și concerte de Crăciun. Ajuns aici, trebuie să vizitezi și Biserica Doamnei Noastre (Vor Frue Kirke), Catedrala Națională din Danemarca, ce este deschisă până noaptea târziu și este foarte bine cunoscută datorită statuii Christus, realizată de sculptorul danez Bertel Thorvaldsen. Catedrala deasemenea organizează una dintre cele mai extraordinare slujbe de la miezul nopții din întreaga Europă – o slujbă superbă, cu adevărat memorabilă – chiar și pentru cei mai puțin religioși.

Încă o tradiție daneză de Crăciun este julefrokost sau „Petrecerea de Crăciun”, o petrecere a colegilor de servici, unde se bea schnapps și au loc multe indiscreții. Majoritatea restaurantelor din Copenhaga oferă un meniu special de sărbătoare cu această ocazie, iar pentru cele mai delicioase torturi și prăjituri de Crăciun, mergeți la Conditori La Glace.

Copenhaga este un oraș deosebit, ce merită vizitat, mai ales în preajma sărbătorilor pline de magie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *