Travel Magazine

Cinci piețe excelente – în zone mai ferite

Hanoi_DongXuanMarket

Unul dintre cele mai plăcute lucruri pe care le poți face în tipul călătoriilor este să vizitezi piețele și târgurile locale – târguri de animale vii, piețe din suburbii, piețe de pește, târguri de vechituri – și multe altele. Văzând de unde se aprovizionează localnicii unei zone, varietățile fiecărui tip de aliment – pești colorați, vinete mici și albe, păstăi lungi de fasole verde, douăzeci de feluri de orez – vei înțelege mult mai bine un loc nou. În aceste târguri, vei remarca lucruri care îți sunt familiare, și lucruri complet străine. Oricât de diferite ar fi acestea comparativ cu cele de acasă, căutarea celor mai bune ingrediente pentru a prepara o cină excelentă pentru familie și prieteni este un act universal valabil multor culturi.

Dacă plănuiești să explorezi aceste târguri și piețe, este recomandat să le vezi împreună cu un ghid local, care îți va oferi o perspectivă reală a ceea ce reprezintă acestea pentru localnici. Deasemenea, poți învăța cum să gătești câteva dintre preparatele tradiționale ale locurilor vizitate! Aici ai o listă cu cinci cele mai bune piețe – unele mai cunoscute, altele nu chiar atat de mult.

Cho_Dong_Xuan,_Old_Quarter,_Hanoi,_Vietnam_(5245806573)
Piața Dong Xuan (Hanoi, Vietam)
Construită inițial de francezi în timpul ocupației orașului, Dong Huang abundă în echipamente pentru bucătărie de toate felurile – de la topoare de bucătărie mai mici sau mai mari și cuțite de toate felurile și formele, până la butoiașe pline cu excelentele alimente Vietnameze, cum ar fi orezul sau ardeii iuți. Ia un ghid și căutați cele mai bune produse, cumpărați pisică de mare și mărar proaspăt, și apoi degustați spring rolls și cha ca (pește la grătar cu mărar și șofran).

Piața Șirinevler Pazari (Istanbul, Turcia)
Șirinevler Pazari este o piață micuță într-un cartier al Istanbulului ce nu este foarte căutat din punct de vedere turistic, și mergând prin această piață, vei avea senzația că descoperi un secret bine ascuns de restul lumii. Cercetează grămezile bogate de smochine proaspete, mirodenii și bunătăți turcești. Trebuie să încerci neapărat baklavalele și cafeaua turcească!

Piața On Nut (Bangkok, Thailanda)
Plimbă-te prin piața On Nut și privește cum se face laptele de cocos proaspăt, chiar în fața ta, sau cumpără mangostan delicios în timpul verii! Ghizii locali îți pot recomanda cele mai bune preparate, cum ar fi un satay de porc sau frigărui satay!

20130819-nishiki-market-woman-selling-roasted-chestnuts

Piața Nishiki (Kyoto, Japonia)
Străduța strâmtă din centrul orașului Kyoto pe care este amenajată piața Nishiki ajunge în topurile noastre. Magazinele de-a lungul străzii sunt diferite și pline cu tot ce vă puteți imagina într-o piață! Gustă furikake, condimentul sărat-umami din alge, ce depășește cu mult în savoare multe feluri de mâcare preparate cu orez; sau dacă nu, arunci explorează vitrinele încărcate de yuba cu cel mai bun înveliș de tofu, aparent cel mai bun din lume datorită apei din Kyoto.

Piața Sastri Nagar (Chennai, India)
Această piață este cu adevărat una special făcută pentru localnici. Aici există o mulțime de magazine la stradă și vânzători de stradă, unde localnicii vin și își fac cumpărăturile de zi cu zi – legume locale, mirodenii și cafea. Iar în apropierea pieței există și un templu pe care îl poți vizita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *