Travel Magazine

Cel mai relaxant Crăciun – în Praga

prague-xmas

Arhitectura colorată, gotică și barocă, străzile pietruite și faimosul ceas astrologic din Praga au transformat acest oraș într-o iubită destinație turistică. Însă, în perioada Crăciunului, Praga este mult mai mult de atât, este un adevărat tărâm al minunilor, unde te poți bucura de cele mai magice momente în preajma sărbătorilor!

Plimbă-te prin oraș
Mersul pe jos este una dintre cele mai bune modalități pentru a descoperi un oraș, iar tururile ghidate sunt și mai bune, oferindu-ți posibilitatea de a cunoaște cât mai multe lucruri despre locurile pe care le vezi! Vizitează cele mai faimoase zone ale orașului, castelul, centrul vechi, podul Charles și cartierul evreiesc, și află povestea acestor locuri. Poți explora și stilul de viață alternativ al artiștilor, arta stradală și graffitiurile acestora, desene incredibile ce merită văzute!

Savurează preparate tradiționale
Poți încerca câteva dintre cele mai gustoase mâncăruri în localuri cum ar fi U Fleku – un pub imens, restaurant și micro-berărie ce se află într-o clădire veche, din anul 1499. Este o tavernă imensă, cu 8 pereți istorici, și singura berărie din Europa Centrală care a funcționat încontinuu mai bine de 500 de ani. În meniu vei putea găsi preparate tradiționale, dar nu numai – rață, porc, gulaș, cârnați, pui fript, găluște și multe altele! U Fleku este deasemena o meccă a iubitorilor de bere de oriunde, oferind o renumită selecție de băuturi.

Vezi Târgurile de Crăciun
În Praga se organizează mai multe Târguri de Crăciun, și toate merită văzute, însă pentru cea mai bună experiență locală, ar trebui să începi cu piața centrului vechi și piața Wenceslas – acestea fiind la 5 minute de mers pe jos una de cealaltă. Cumpără câteva suveniruri pentru familie și prieteni, sau, de ce să nu iei câteva și pentru tine – ai putea să te bucuri de o figurină din lemn, articole din sticlă sau dulciuri gustoase. Mergi sub pomul împodobit de Crăciun – unul dintre cei mai mari din țară – și ascultă colindătorii, în timp ce te bucuri de specialitățile gastronomice cumpărate din târg cum ar fi porcul la grătar, sângeretele, brioșele locale și Trdelnikul – un aluat de foi acoperit cu zahăr, ce se consumă fierbinte!

Cinează cu Mozart
Încheie această zi minunată la Cafe Mozart, unde poți savura o cină excelentă pe sunetul muzicii clasice. Quartetul Mozart va încânta mulțimea cu serenade ale lui Mozart, Verdi, Haydn, Puccini, Strauss, Charpentier, Donizetti, Offenback și Leoncavallo, în timp ce oaspeții se vor bucura de o cină cu 5 feluri principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *