Travel Magazine

Cele mai bune hoteluri pe litoral

bora bora

Briza mării îți oferă o senzație minunată și relaxantă în vacanță. Bucură-te de ea și de muzică live în timp ce ronțăi chipsuri și te bronzezi – așa ar putea fi definit paradisul.

1. Sunset Key Guest Cottages, Key West
no1
Acest hotel oferă mult mai mult decât o simplă întindere de nisip în apropiere. El se află pe o insulă privată de 12 hectare, la 500 de metri depărtare de Key West. Înconjurată de grădini de hibiscus și alte plante superbe, stațiunea impresionează și prin camerele sale idilice – în căbănuțe albe, cu acoperișuri victoriene și dotate cu bucătării și verande. Sunset Key are și unul dintre cele mai bune 5 restaurante ce aparțin hotelurilor americane – fără îndoială, datorită meniului din preparate de pește proaspăt și fructe tropicale, dar și a coșurilor cu micul dejun, umplute cu produse de patiserie ce sunt livrate la ușa cabanei tale în fiecare dimineață.

2. Inn Above Tide, Sausalito

Acest hotel este dovada că nu este nevoie de o plajă chiar la ușa de la intrare pentru a fi unul dintre hotelurile de top de pe litoral. După cum indică și numele, acest hotel cu 31 de camere se află chiar pe malul apei (în San Francisco Bay), iar camerele sunt dotate cu șeminee și o panoramă superbă către oraș, Marin și Alcatraz. De la intrarea în hotel, puteți parca mașina sau bicicleta la Marin Headlands, o parte a zonei de agrement National Golden Gate, cu plaje de pietriș și valuri mari, perfecte pentru surfing. Bicicletele sunt gratuite pentru oaspeți, iar recepțiile din partea casei – cu vin și brânzeturi în fiecare seară – oferă acestui hotel un scor perfect la categoria romantism.

3. Wickaninnish Inn, Tofino, Columbia Britanică
no 3
Acest complex de 75 de camere de pe insula Vancouver a fost construit în 1950, cu această locație bine-gândită: fondatorii au dorit cel mai bun loc de unde să poată fi observate furtunile de iarnă cu valuri dramatice, ce se izbesc de stânci. Fără îndoială, există încă o mulțime de călători ce vin la acest resort silvic – creat din piatră, cedru, și lemn ușor, înconjurat de pini – un loc superb din care să poți admira furtunile de sezon – din noiembrie până în februarie. Hotelul te va primi cu pelerine și pălării impermeabile, cizme și binoclu, ca să te poți bucura din plin de furtună. Pe vreme frumoasă, hotelul este potrivit pentru odihna după o drumeție sau ciclism.

4. Ocean House, Watch Hill

Acesta este clasat printre primele hoteluri de litoral americane: a fost deschis pentru prima dată în 1865, iar în anul 2004 a fost minunat restaurat, folosindu-se de mii de detalii și artefacte ce aparțineau clădirii inițiale. Astăzi, hotelul oferă utilizarea exclusivă a plajei cu nisip alb, unde, pe timp de vară, poți face surfing sau te poți plimba pe vase de croazieră sau iahturi. În restul anului, resortul are cele mai frumoase priveliști spre ocean de la turnamentele de croquet pe gazon, iar spa-ul pus la dispoziție de hotel – cu tratamentele sale bazate pe levanțică și trandafiri – se clasează printre primele din cadrul hotelurilor din Statele Unite.

5. Cap Juluca, Anguilla
5
Hotelul din Caraibe cu cele mai bune priveliști către apele turcoaz ale mării este Cap Juluca, un hotel în stil maur în golful Anguilla Maundays Bay, de unde poți admira și munții St. Maarten în depărtare.
În acest complex cu 97 de camere, nu trebuie să te trezești de dimineață sau să te cerți cu alți oaspeți ca să apuci un loc bun la plajă: fiecare cameră este dotată cu două șezlonguri rezervate (cu perne) pe plajă în fiecare zi, cu umbrele imense alături, și însoțite de prosoape răcoritoare și șerbet.

6. Belmond Copacabana Palace, Rio de Janeiro

Palatul din 1923 nu are nevoie de plajă pentru a-și uimi oaspeții: hotelul în stilul celor de pe Coasta de Azur, cu estetica Art Deco, are câteva dintre cele mai bune camere din lume, dar este recunoscut și pentru cele mai bune preparate, mulțumită restaurantului Mee, premiat de Michelin, și a restaurantului Cipriani, cu influențe italiane.
Hotelul a fost clasat în topul hotelurilor Americii de Sud din punct de vedere al locației – acesta fiind așezat într-o zonă de invidiat, pe plaja Copacabana, bunoscută pentru nisipurile sale aurii.

7. Cape Grace, Capetown
7
Mărginit de apă pe trei părți, acest hotel se află pe propriul său debarcader de-a lungul falezei din Capetopwn. Nu numai că este amplasat în apropierea plajelor din Camps Bay și Clifton, dar este și unul dintre hotelurile preferate ale Africii pentru business: dispune de o sală de consiliu impunătoare, cu vedere la portul cu iahturi, și barul Bascule, aprovizionat cu peste 500 feluri de whiskey. Camerele sunt superbe, și dotate cu tot felul de antichități, artefacte de la epavele din apropiere, și chiar și cărți de povești, ce detaliază caracteristicile unice ale fiecărei camere.

8. Four Seasons Resort, Bora Bora

Nu este de mirare că acest magnet al proaspăt-căsătoriților se claseasă pe primul loc din lume pentru romantism: cele 107 bungalowuri de pe apă – cu mobilier din lemn de tec și acoperișuri din frunze de pandanus, cu superba priveliște a Muntelui Otemanu. Resortul este foarte apreciat însă și de familii, care se pot juca împreună cu copiii pe plaja de nisip alb, pot privi scafandri hrănind rechinii de recif, sau pot merge la snorkeling în Lagoon Sanctuary din cadrul complexului, casă a peștilor-unicorn și a caracatițelor. Resortul a primit și medalia de argint printre hotelurile Pacificului de Sud pentru locația sa idilică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *