Travel Magazine

Locuri de vizitat măcar o dată în viață

1st

Descoperă Marrakesh
Dacă ești intrigat de locurile ascunse, ce necesită puțin efort din partea călătorului pentru a fi descoperite, trebuie să ajungi în Marrakesh, cu curțile sale private, cu grădinile secrete, și magazinele excepționale. Caută un loc mai personal unde să înnoptezi, un loc unde viața se rotește în jurul grădinii, unde poți afla mai multe despre obiceiurile locale, dar vizitează și locurile faimoase ce atrag turiștii din toată lumea, cum ar fi La Mamounia. Petrece o după-amiază la Jardin Majorelle, pe care Yves Saint Laurent și Pierre Bergé au salvat-o de la distrugere și au transformat-o într-o oază cu plante și o vilă albastru-vioi. Nu ezita să încerci și preparatele tradiționale marocane, nu vei regreta!

Iarna în Laponia
laponia
Experimentează o călătorie prin Laponia pe timp de iarnă. Această regiune a Finlandei are peisajele excepționale, te vor face să te îndrăgostești de țara minunilor de gheață. Fă-ți timp să admiri Aurora Boreală și să te cufunzi în cultura Lappi.

Mexicul Fridei Khalo

Mexicul merită văzut din foarte multe motive: sunt extraordinar de multe lucruri de văzut, de făcut și de mâncat aici, pe lângă faptul că este relativ ieftin. Îți recomandăm plimbări prin piețe, o vizită la faimosul Museo Nacional de Arte, și o cină la restaurantele de pe lista San Pellegrino: 50 cele mai bune restaurante. Sunt o mulțime de lucruri pe care le poți experimenta și la iesirea din oraș: poți călători în Teotihuacan să vezi piramidele antice, te poți plimba prin casa Fridei Khalo și îi poți admira colecția de artă, și poți chiar închiria un tur cu barca către Canalele Xochimilco – se pare că poți lua și câteva beri cu tine, iar pentru prânz – există în apropiere plute unde se prepară tacos.

Fotografiază cerul din deșertul Sahara
sahara
Mergi cu cortul în deșertul Sahara într-una dintre cele mai întunecate nopți ale anului, și fotografiazăă cerul incredibil de luminat și plin de stele, ce contrastează cu dunele de nisip. Trezește-te de dimineață, pentru a fotografia și un răsărit nemaipomenit.

Festivalul de film de la Cannes

Dacă nu ești genul căruia îi plac călătoriile pe jos și prin munți, cu rucsacul cu cortul în spate, atunci poate ești unul dintre acei oameni care apreciază un alt fel de călătorie. Bucură-te de o călătorie la Festivalul de film de la Cannes, unde îți poți limpezi urechile cu melodica limbă franceză, și lumina fața cu soarele dulce, mediteranean. Oameni frumoși, influenți, peisaje ce îți taie respirația, petreceri încântătoare, yahturi de lux, mâncare și băuturi, și desigur o privire rapidă la câteva dintre cele mai bune filme din lume – toate le găsești aici!

Thailanda – Anantara Golden Triangle Elephant Camp
elefanti
Pentru iubitorii de animale deosebite, cum ar fi elefanții, nu este loc mai fascinant ca Anantara Golden Triangle Elephant Camp (o tabără a elefanților) din Chiang Rai, Thailanda. Proprietatea servește ca sat pentru cornaci sau orice tip de dresori dedicați elefanților, oameni care lucrează cu aceste animale și le studiază comportamentul. Cei 25 de elefanți rezidenți sunt incluși în fiecare aspect al șederii tale: te salută la sosire, te ajută la cursurile de yoga pentru elefanți, și sunt partenerii tăi în plimbările spre apus, pe coastele ce veghează asupra Mekongului. Și când vei avea nevoie de o pauză de la atâta viață sălbatică, poți opta pentru călătorii de o zi la Myanmar sau Laos – asta dacă nu vei fi în schimb atras de spaul Thailandez tradițional .

Aventurează-te la baobabii din Madagascar
baobabi
Călătoriile către zonele mai retrase de pe glob îți testează răbdarea și competențele, navigând de la o zonă obscură către o alta, și mergând pe aceste drumuri noi, vei avea satisfacția de a știi că experimentezi ceva cu totul diferit față de ceea ce ai numi „normal”. Aici te poți bucura de serenitatea copacilor ce își fac apariția ca și cum ar fi rupți din desene animate, așezați printre briza mării și drumurile de praf ce fac vizita la Bulevardul Baobabilor din Madagascarul rural un adevărat vis.

Călătorește în timp în Coreea de Nord

Lasă Cuba și mașinile de epocă. Pentru o adevărată călătorie în timp – în glorioșii ani 70 – mergi în Coreea de Nord. Ideal este să ajungi în Phenian, să admiri priveliștile capitalei cu un tur ghidat ce îți va prezenta și unul dintre cele mai adânci sisteme de metro, poate vei putea privi și un spectacol cultural unic, Nord Coreean, de preferat în cadrul festivalului Arirang.

Hiking și camping în Parcul Național Zion

Unii călători declară că cele mai satisfăcătoare vacanțe sunt acelea petrecute în aer liber, departe de civilizație. Fotografiile și povestirile despre Parcul Național Zion conving foarte mulți dintre aceștia să își facă bagajele și să pornească spre minunatul parc – fotografiile din Echo Canyon, Angels Landing, Emerald Pools sunt pur și simplu fantastice! Imaginează-ți cum ar fi să le vezi cu ochii tăi. Provocarea organizării și efortul necesar pentru o călătorie de camping și hiking îți vor distrage atenția de la gândurile de zi cu zi – și atunci te vei putea bucura de o adevărată evadare.

Mergi în Valea Paro din Bhutan
bhutan
Călătorește în Bhutan și vizitează siturile antice, sacre, și uimitorul complex de mânăstiri Paro Taktsang, pe vârfurile stâncilor din Valea Paro. Dacă nu ești mare fan al mersului pe jos, există și posibilitatea de a închiria un cal – dar asigură-te că te poți descurca cu un astfel de animal. Pe drum există mai multe zone superbe, unde recomandăm o mică pauză pentru admirarea peisajelor ca din basme, ce duc și către capătul estic al munților Himalaya!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *