Travel Magazine

Cum să te bucuri de Crăciun în Paris

SS-M-French-Paris-disneyland-night-christmas-castle

Crăciunul este o sărbătoare plină de magie, și dacă vei alege să îl petreci într-un oraș deosebit, cum este Parisul, cu siguranță vei avea parte de o vacanță de neuitat! În această perioadă, decorațiunile orașului, pomii de Crăciun, băuturile calde și dulciurile gustoase te vor duce cu gândul la copilărie. Crăciunul nu înseamnă să cumperi o mulțime de cadouri, ci mai degrabă te îndeamnă să petreci mai mult timp cu familia și să vă bucurați împreună sărbătoare.
În Paris, petrecerea începe în seara de Crăciun, iar data de 25 decembrie este o zi destinată relaxării și liniștii, dar asta nu înseamnă că nu vei găsi nimic de făcut în imensul oraș. Aici ai câteva idei referitoare la ce ai de făcut în perioada Crăciunului în Paris:

De ascultat
Un loc excelent de unde să începi este biserica Sainte-Chapelle, unde se organizează concerte de sărbători, iar pe 24 și 26 decembrie, vei putea asculta și ansamblul unei orchestre ce va cânta Corelli și Bach pe lângă bine-cunoscutele colinde de Crăciun. „Jingle Bells” și „Silent Night” vor răsuna în holurile minunatei capele de secolul 13.

De mirosit
Mirosul bețisoarelor parfumate poate uneori trezi amintiri, iar miresemele bisericilor pariziene sunt ceva cu totul de apreciat, chiar și pentru cei mai puțin religioși. Trebuie să dai o fugă până la faimoasa Catedrală Notre-Dame, unde mirosul de pin proaspăt de la intrarea catedralei te va învălui și îți va trezi simțurile!

De savurat
Un lucru foarte important în ziua de Crăciun – savurează mâncarea! Stridiile, ficatul de gâscă, ciocolata și șampania pot fi găsite în orice magazinel. Aprovizionează-te cu stridii proaspete și somon afumat cu o zi înainte de Crăciun, sau bucură-te de ele chiar în ajunul Crăciunului, așa cum fac parizienii!
Deasemenea, poți găsi castane confiate, trufe, brazi și fulgi de zăpadă din toate tipurile de ciocolată. Pentru adulți, un vin fiert sau „vin chaud” cum îl numesc francezii, este băutura perfectă de savurat în cafenele. În această perioadă vei găsi vin roșu dulce-picant și în târgul de Crăciun, organizat de-a lungul bulevardului Champs Elysees, alături de multe alte preparate tradiționale locale și internaționale.

De văzut și de făcut
Dă o fugă la patinoarul de pe Champs Elysees și bucură-te de iarnă – aceasta este și o ocazie excelentă să te îmbraci cu un pulover tricotat, tipic sezonului, și să încerci noua pereche de mânuși! Dacă patinoarul nu îți surâde, atunci urcă-te în vârful turnului Eiffel și admiră „Orașul Luminilor” împodobit mai frumos ca niciodată. Anul acesta, în Turn se va sărbători Crăciunul într-un mod cu totul special, la primul etaj al acestuia fiind organizată o terasă magică, ce te va transporta într-o atmosferă specială de sărbători, la 57 de metri deasupra Parisului – aici vei găsi și o sculptură înaltă de 6 metri, din gheață, replică perfectă a turnului Eiffel, și un pom de Crăciun decorat cu stele de gheață!
Seara este cea mai frumoasă perioadă pentru plimbări în oraș, unde poți admira nenumărate aranjamente în diverse locuri bine-cunoascute. Galeriile Lafayette și-au aranjat vitrinele cu o temă intergalactică, sărbătorind și lansarea noului film Star Wars. Intră puțin și pentru a le admira minunatul pom de sub cupola de vitralii. La Printemps veți descoperi o adevărată poveste, cu zâne și alte creaturi magice ce umplu toate vitrinele magazinului.

Decorațiunile de Crăciun luminează majoritatea străzilor și întregul oraș de jur-împrejur, însă adevăratul spectacol este de-a lungul bulevardului Champs Elysees, în capătul căruia se află și faimosul Arc de Triumf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *