Travel Magazine

Top Food & Drinks

Primul restaurant vegan din Franța care primește o stea Michelin
Articole recente, Destinatii, Food & wine, Franta, Ghid de vacanta, News, Top Food & Drinks

Primul restaurant vegan din Franța care primește o stea Michelin

foto: facebook.com/ona.veganbio Pentru prima dată în Franța, un restaurant vegan a primit o stea Michelin. Restaurantul ONA - Origine Non Animale - din Arès, Franța, servește doar mâncăruri fără produse de origine animală. Claire Vallée, care conduce restaurantul, a declarat: „Am simțit ca și cum am fost lovită de un tren” când a aflat că va primi o stea Michelin. De asemenea, a câștigat o stea verde, un nou premiu introdus de Michelin anul trecut pentru  restaurantele care manifestă o preocupare deosebită pentru practicile etice. Despre clasificările Michelin găsiți mai multe detalii aici. facebook.com/ona.veganbio Există șapte feluri de mâncare în meniul gourmet al lui Vallee, cel preferat de ea constând în pin, boletus(hrib cenușiu), ciuperci și ...
Ghidul MICHELIN
Articole recente, Food & wine, Ghid de vacanta, Life Style, Top Food & Drinks

Ghidul MICHELIN

Foto: connexionfrance.com Probabil că ați auzit de sistemul unic de evaluare Michelin a restaurantelor, dar cât de mult știți cu adevărat ce reprezintă râvnitele stele? Iată un ghid rapid pentru universul înstelat al Ghidului MICHELIN. Stelele Michelin Ghidul MICHELIN prezintă recenziile sale despre restaurante prin scurte rezumate de două până la trei rânduri și un sistem extins de simboluri, dintre care cele mai venerate sunt stelele sale de renume mondial. Restaurantele pot primi de la zero la 3 stele pentru calitatea mâncării pe baza a cinci criterii: calitatea ingredientelor utilizate, stăpânirea aromelor și a tehnicilor de gătit, personalitatea bucătarului în bucătăria sa, raportul calitate-preț și consecvența între vizitele recenzorilor. Inspectorii nu se uită la decoru...
Cum să beți șampanie ca în Champagne
Articole recente, Food & wine, Ghid de vacanta, News, Top Food & Drinks

Cum să beți șampanie ca în Champagne

foto: wallpapers13.com Suntem în ajun de An Nou și toată lumea se pregătește să sărbătorească sfârșitul unui an mai mult decât complicat și intrarea intr-un nou an, cu speranța că va fi mult mai bun și mai ales cu dorința  încheierii nebuniei generate de pandemie. Deși nu vor mai fi petrecerile de altă dată, cu mulțimi în stradă sau în alte locuri de distracție, cu siguranță momentul va fi marcat de ciocnirea unui pahar de șampanie, băutura tradițională dedicată momentelor speciale. Șampania este însă mai mult decât o simplă băutură; este și un loc. Fiecare sticlă de șampanie adevărată provine din Champagne, regiune situată în nord-estul Franței. Dacă nu provine din regiunea Champagne, atunci nu este șampanie. Este evident că oamenii din Champagne au o înțelegere diferi...
Top 10 mâncăruri picante servite pe stradă
Articole recente, Food & wine, News, Top Food & Drinks

Top 10 mâncăruri picante servite pe stradă

„Street food”  sau mâncarea în stradă,  a fost  întotdeauna o atracție, o experiență a simțurilor și  o fereastră către cultura și patrimoniul unei regiuni, expunerea mâncărurilor în stradă fiind una dintre cele mai interesante modalități de a simți cu adevărat pulsul unui oraș.  De la tarabele colorate din Mumbai până la vânzătorii ambulanți din Taiwan, zonele de street food reprezintă puncte de maxim interes pentru turiști. E bine totuși să plecați la drum pregătiți, astfel de locuri exotice oferind de multe ori surprize culinare mai greu de „digerat”. Malatang Unde: în China Când vorbim despre mâncarea de stradă din China primele feluri care ne vin in minte sunt găluștele și ramenul, dar dacă găsești malatangul...
Topul deserturilor de iarnă
Articole recente, Top Food & Drinks, Top sezon

Topul deserturilor de iarnă

Foto: i.ytimg.com Puține lucruri pot satisface in același timp nevoia de căldură și dorința de dulce, într-o zi rece de iarnă. Sigur, o supă caldă sau o ceașcă de ceai sunt binevenite, dar un desert fierbinte este de neînlocuit. În funcție de locul în care vă aflați în anotimpul rece, puteți savura fie o variantă de aluat fierbinte prăjit, ori niște clătite umplute sau o budincă de orez. Un top – subiectiv, evident -  al deserturilor calde servite pe vreme rece, în întreaga lume, arată cam așa. Oliebollen - Olanda Oliebollen seamănă cu o gogoașă. Numele se traduce prin „becuri de ulei”, iar desertul constă din bile de aluat prăjite,  pudrate cu zahăr. Unele sunt umplute cu cremă de ciocolată sau cu fructe. Aceste delicii calde sunt vândute...
Unde se fabrică cel mai bun rom din lume?
Articole recente, Food & wine, Ghid de vacanta, Top Food & Drinks

Unde se fabrică cel mai bun rom din lume?

Despre rom se pot spune multe lucruri, în funcție de cine-și dă cu părerea. Unii îl consideră alcoolul fără gust, bun doar pentru cocktailuri. Alții îl consideră profund, intens, o băutură ce ar trebui gustată și savurată, și nu combinată. Alții se gândesc la rom ca la o băutură condimentată, dulce ori exotică. Când vine vorba de rom, stilurile și aromele sunt la fel de variate ca și numeroasele locuri în care este produs. Multe dintre cele mai faimoase romuri din lume sunt fabricate în Caraibe. Trestia de zahăr a ajuns în acea parte a globului la sfârșitul anilor 1400, adusă de europeni și a prins rapid rădăcini. Colonialiștii au cultivat intens trestia de zahăr, folosind munca sclavilor africani, iar din aceste plantații de trestie de zahăr...