Travel Magazine

Când și cum putem călători în Caraibe

Cu un număr relativ mic de cazuri de COVID 19 dar cu economii ce depind în mare parte de turism, multe națiuni insulare din Caraibe, cum ar fi Antigua și Santa Lucia, au început să reprimească turiștii încă din luna iunie.

Alte destinații, inclusiv Insulele Virgine și Bahamas, au anulat planurile de inițiale de redeschidere, ținând cont că majoritatea turiștilor proveneau din Statele Unite, unde epidemia a luat proporții.
Primii pași s-au luat în direcția protejării atât a turiștilor cât și a localnicilor,  instituindu-se  protocoale de igienizare în hoteluri și aeroporturi, precum și diferite măsuri de distanțare socială și testare.

Deoarece regulile pe care fiecare țară le impune turiștilor diferă foarte mult (și se schimbă rapid, în funcție de apariția sau dispariția unor focare), înainte de o eventuală călătorie în zonă ar trebui să știm:

• Va trebui să fiu testat pentru COVID-19 înainte de plecare sau la aeroport?

• Dacă voi fi testat pozitiv în timpul călătoriei, unde va trebui să fac carantină?

• Destinația necesită o asigurare de călătorie care să mă protejeze dacă anulez sau mă îmbolnăvesc în timpul vacanței?

• Sunt disponibile activitățile și serviciile care mă interesează?

• Hotelurile au protocoale de igienă?

• Cum a gestionat țara respectivă epidemia de COVID-19?

• Va fi nevoie să intru în carantină când revin în țară?

• Dacă regulile se schimbă chiar înainte de plecare, compania aeriană și hotelul au o politică de anulare flexibilă?
Acestea fiind zise, să vedem unde și cum putem călători.

Antigua și Barbuda

Antigua și Barbuda au reluat zborurile din Statele Unite încă din 4 iunie, iar acum turiștii din toate țările sunt bineveniți. Toți călătorii cu vârsta de minimum 12 ani și peste trebuie să aibă rezultatul unui test negativ COVID-19 PCR nu mai vechi de șapte zile de la aterizare. Vizitatorii au voie să părăsească hotelurile în timpul sejurului, dar trebuie să respecte protocoalele de sănătate publică, inclusiv purtarea măștilor și distanțarea socială.
Informații actualizate găsiți aici.

Santa Lucia

Santa Lucia a abordat o deschidere graduală a frontierelor, tot din 4 iunie.
Turiștii pot intra în țară în baza unui rezultat negativ al testului PCR(cei cu vârsta peste cinci ani), nu mai vechi de șapte zile și se pot caza doar în hoteluri certificate de guvern. Se poate ieși din stațiune doar pentru a participa la tururi și activități aprobate. 
Detalii la zi aici.

Jamaica

Pe 15 iunie, Jamaica și-a redeschis granițele pentru turiștii din întreaga lume, inclusiv pentru cei din Europa. 

Pentru cei provernind din Statele Unite, Brazilia, Republica Dominicană, Mexic și Panama cu vârsta de 12 ani și peste se cere rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, obținut cu mai puțin de 10 zile înainte de plecare.

Pe durata vacanței, turiștii se pot deplasa doar în două zone, așa numitele Resilient Corridors, care trec de-a lungul coastei de la Negril la Port Antonio și de la Milk River la Negril. În interiorul acestor coridoare, numai hotelurile, restaurantele și alte facilități care au fost pregătite și evaluate pentru respectarea protocoalelor COVID-19 sunt accesibile turiștilor.

Mai multe informatii aici: www.visitjamaica.com.

St. Barts(St. Barthélemy)

Pe 22 iunie, St. Bart’s și-a redeschis aeroportul și a început să primească călători din toată lumea. Călătorii cu vârsta de peste 11 ani care sosesc din orice zonă din afara spațiului Schengen sau din Green Zone (Martinica, Guadelupa și St. Martin / St. Maarten) trebuie să aibă rezultatul negativ al testului COVID-19 obținut cu 72 de ore înainte de sosire. Toți călătorii – cu excepția celor din Green Zone – trebuie să facă un alt test PCR la șapte zile după sosire, dacă sejurul lor durează mai mult. Turiștii se pot deplasa liber oriunde pe insulă,  cu condiția să respecte regulile de distanțare și să poarte mască.

Mai multe informații aici: www.saintbarth-tourisme.com.

Cuba

Cuba s-a redeschis pentru turism la 1 iulie cu un sistem original, care izolează turiștii străini de populația locală, permițându-le să viziteze doar un număr limitat de stațiuni. 

Practic, aeroportul din Havana nu este încă accesibil turiștilor străini, zonele permise fiind Cayo Largo Del Sur, Cayo Coco, Cayo Guillermo, Cayo Santa María și Cayo Cruz, zone ce pot fi accesate numai cu zboruri charter – pe Cayo Coco Airport.

Varadero s-a redeschis pe 15 octombrie.

Turiștii care sosesc în Cuba vor fi testați la aeroport. După efectuarea testului, turistul intră în carantină la hotel timp de maximum 24 de ore până la primirea rezultatului testului. Dacă testul este negativ, turistul se poate bucura de vacanță.

Testul la sosire este gratuit pentru toți turiștii.

Pentru a vizita Cuba în acest moment este necesară și asigurarea de sănătate de călătorie. Toți turiștii care ajung în Cuba și nu pot prezenta dovada asigurării, pot achiziționa asigurări de sănătate cubaneze la aeroport pentru 30 USD.

Cum puteți ajunge din Europa în Cuba ca turist în această perioadă? O variantă găsiți aici.

Republica Dominicană

Turismul a fost reluat în Republica Dominicană pe 1 iulie, aeroporturile din toată țara redeschizându-se pentru zborurile comerciale internaționale. Începând cu 15 septembrie, călătorii nu mai trebuie să aibă rezultatul negativ al testului PCR la sosire. Acestora li se cere să completeze o declarație de sănătate la sosire cu informații de contact și să confirme că nu au avut simptome legate de COVID-19 în ultimele 72 de ore.

În plus, toți călătorii care sosesc pe sau înainte de 31 decembrie 2020, cu zboruri comerciale și se cazează la hotel, primesc gratuit o asigurare de călătorie care oferă acoperire pentru COVID-19 pe durata sejurului. Asigurarea este plătită de guvern și include asistență medicală, transferuri medicale, transferul unei rude, cheltuieli pentru modificarea biletului de avion și cazare, dacă este cazul.

Pentru mai multe informații: www.godominicanrepublic.com.

Guadelupa

Regiunea franceză de peste mări Guadelupa a ridicat măsurile obligatorii de carantină pe 11 mai și a permis zboruri comerciale din Franța continentală începând din iunie. Zborurile din restul UE și din alte țări, cu excepția celor din Statele Unite, au fost permise din 1 iulie, fiind cerute rezultate negative ale testelor PCR, făcute cu până la 72 de ore înainte de sosire.

Pentru mai multe informații, vizitați www.guadeloupe-islands.com/reopening.

St. Vincent și Grenadine 

St Vincent și Grenadine – inclusiv insulele Mustique și Canouan – s-au redeschis pe 1 iulie, cu condiția unei carantine scurte pentru călătorii din Statele Unite.

Începând cu 14 octombrie, călătorii din țări cu risc ridicat – inclusiv Statele Unite, Canada și Marea Britanie, trebuie să completeze în prealabil un formular și să aibă rezultatul negativ al testului PCR efectuat cu cel mult cinci zile înainte de sosire. Aceștia trebuie, de asemenea, să facă un al doilea test PCR la sosire și apoi să intre în carantină cinci zile la un hotel agreat de autorități, pe cheltuiala turistului. Un al treilea test PCR va fi făcut între zilele patru și cinci de carantină. Dacă rezultatele sunt negative, călătorii se pot muta la un hotel autorizat dar în continuare vor fi monitorizați de către autoritatea sanitară pentru încă 9 până la 16 zile.

Pentru mai multe informații, vizitați www.gov.vc.

Aruba

Aruba și-a redeschis granițele vizitatorilor din insulele din apropiere, Bonaire și Curaçao pe 15 iunie, iar vizitatorilor din restul Caraibelor (cu excepția Republicii Dominicane și Haiti), Europei și Canadei li s-a permis să intre din 1 iulie. Începând cu 10 iulie și călătorii din Statele Unite pot merge în Aruba.

Călătorii cu vârsta de 15 ani și peste din majoritatea locațiilor trebuie să aibă un test PCR negativ, făcut cu până la 72 de ore înainte de plecare – sau să plătească 75 USD pentru un test PCR făcut la sosire, urmat de carantină, până când sosesc rezultatele.

 Începând cu 24 septembrie, călătorii care sosesc din țări cu risc ridicat trebuie să aibă rezultatul negativ al testului PCR, făcut în termen de 72 de ore de la plecare și, de asemenea, să se supună unui alt test PCR la sosire pentru 75 USD și carantină până când vin rezultatele.

În plus, toți călătorii trebuie să achiziționeze Asigurarea Aruba pentru vizitatori (10 $ – 15 $ pe zi în funcție de vârstă).

Pentru mai multe informații, vizitați www.aruba.com.

Barbados

Barbados și-a redeschis aeroportul internațional pentru zboruri comerciale pe 12 iulie 2020. Călătorii cu vârsta de cinci ani și peste din țările considerate cu risc ridicat vor trebui să încarce rezultatul negativ al testului PCR efectuat în termen de trei zile de la plecare, on-line la www.travelform.gov.bb.

La sosire, călătorilor sosiți din zone cu risc ridicat nu li se va permite să părăsească hotelul până nu vor fi supuși unui al doilea test PCR la patru până la cinci zile după ce au făcut primul test (sau la două până la trei zile după sosire). Dacă călătorii primesc rezultate negative ale testelor, aceștia se vor putea deplasa liber pe insulă.

Pentru mai multe informații, vizitați www.visitbarbados.org.

Grenada

Începând cu 15 iulie, Grenada a reluat zborurile comerciale din țările din Caraibe, urmate de zborurile internaționale din Canada, Marea Britanie și țări din UE, pe 1 august. American Airlines a reluat zborurile din SUA la începutul lunii octombrie.

Călătorii cu vârsta de șase ani și peste din țările cu risc scăzut, cu rezultate negative ale testului PCR, făcut în termen de șapte zile de la sosirea în Grenada se pot deplasa liber oriunde pe insulă.

Călătorii cu vârsta de șase ani și peste din toate celelalte țări vor avea nevoie de rezultatul negativ al testului PCR, făcut în termen de șapte zile de la sosirea în Grenada; în plus, vor sta în carantină minimum cinci zile la o unitate de cazare aprobată, pe propria cheltuială. În cazul în care doriți să vă aventurați în afara hotelului, o puteți face doar dacă faceți un alt test PCR în ziua a patra, cu rezultat negativ. 

Pentru mai multe informații, vizitați www.puregrenada.com.

Turks și Caicos

Turks și Caicos și-au deschis frontierele și au întâmpinat primii turiști pe 22 iulie 2020, zborurile provenind din Statele Unite, Canada și Europa.

Pe insule există o interdicție de circulație între orele 22 și 5, până pe 2 noiembrie 2020.

Toți călătorii trebuie să solicite o autorizație de călătorie, on-line, pentru a intra în Turks și Caicos. Ca parte a procesului de depunere a cererii, toți călătorii cu vârsta de peste 10 ani trebuie să încarce rezultatele negative ale testelor PCR, făcute în termen de cinci zile de la călătoria în Turks și Caicos. Asigurarea de călătorie care acoperă costurile medicale COVID-19, spitalizarea completă, vizitele, prescripțiile și ambulanța aeriană, este, de asemenea, obligatorie.

Pentru mai multe informații, vizitați www.turksandcaicostourism.com.

St. Maarten / St. Martin

Începând cu 1 iulie, călătorii din Canada și Europa au voie să zboare pe Aeroportul Internațional Princess Juliana din partea olandeză a insulei, după ce frontierele au fost redeschise pentru alte insule din Caraibe la începutul lunii iunie. Sosirile din SUA au fost acceptate începând cu 1 august.

Accesul pe insulă se face, pentru  călătorii cu vârsta de cel puțin 10 ani din anumite țări, cu rezultatul negativ al testului PCR, efectuat cu 120 de ore (cinci zile) înainte de sosire. Călătorii vor trebui, de asemenea, să completeze un formular on-line la www.stmaartenehas.com  și să dețină o asigurare de sănătate. Asigurarea de călătorie suplimentară care acoperă cheltuielile legate de COVID-19 nu este necesară, dar este recomandată.

Toți pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Princess Juliana din partea olandeză a insulei vor avea voie să și pe St. Martin, partea franceză a insulei.

Pentru mai multe informații, vizitați www.stmaartenupdates.com.

Dominica

Dominica a început să primească călătorii din țări cu risc ridicat, inclusiv din Statele Unite, pe 7 august 2020.

Călătorii completează un chestionar de sănătate on-line la https://domcovid19.dominica.gov.dm/ cu cel puțin 24 de ore înainte de sosire, împreună cu rezultatele negative ale testului PCR,  făcut cu 24-72 de ore înainte de sosire (pentru cei cu vârsta de cinci ani și peste).

La sosire, călătorii din țările cu risc crescut vor trebui, de asemenea, să se supună unui test de diagnostic rapid, gratuit. Dacă rezultatul este negativ, vor putea sta intr-o unitate de cazare verificată „Safe in Nature” pentru cel puțin cinci zile. Celor cu teste rapide pozitive li se va administra un test PCR și vor intra în carantină într-o unitate aprobată de guvern pe cheltuiala lor, până când vor avea un rezultat negativ la testare.

Pentru mai multe informații, vizitați www.discoverdominica.com.

Anguilla

Începând cu 21 august, cei ce doresc să viziteze  Anguilla pot aplica on-line pe site-ul Anguilla Tourist Board: https://ivisitanguilla.com.

Se mai cere rezultatul negativ al testului PCR, făcut în termen de trei până la cinci zile înainte de sosire. De asemenea, se cere o poliță de asigurare de sănătate care să acopere orice cheltuieli medicale în legătură cu tratamentul COVID-19.

La sosire, toți călătorii vor trebui, de asemenea, să fie supuși unui alt test PCR și apoi să rămână în unitățile de cazare pre-aprobate timp de cel puțin 10 zile, fiind permise ieșiri scurte. 

Pentru a circula liber pe insulă, călătorii trebuie să facă un alt test PCR la sfârșitul perioadei de 10 până la 14 zile, cu rezultat negativ. Costurile testelor si ale carantinei sunt suportate de călători, prin plata unei taxe de 300 USD pentru călătorii cu durata de cinci zile sau mai puțin și de până la 2.000 USD pentru sejururi de până la 12 luni.

Pentru mai multe informații, vizitați www.ivisitanguilla.com.

Puerto Rico

Fiind teritoriu SUA, trebuie respectate regulile  de intrare în Statele Unite. Puerto Rico a făcut o primă tentativă de redeschidere oficială a turismului pe 15 iulie, urmată apoi de o recomandare care încuraja doar călătoriile esențiale; acum este permis accesul călătorilor, cu condiția completării unui formular furnizat de Departamentul de Sănătate din Puerto Rico și a unui rezultat negativ al testului molecular, obținut cu 72 de ore înainte de sosire. Oricine are trei ani sau mai mult trebuie testat.

De asemenea, călătorii trebuie să poarte măști oriunde în public și să respecte regulile de distanțare socială impuse de guvern. De asemenea este  interzisă circulația între orele 22:00 și 5:00 pe toată insula, regulă vaslabilă până pe  13 noiembrie.

Insulele Virgine (SUA)

Insulele Virgine SUA – cuprinzând St. Croix, St. John și St. Thomas – au început să primească turiști pe 1 iunie, dar și-au închis frontierele din nou pe 19 august, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus.

Turismul a fost reluat oficial din nou pe 19 septembrie. Toți călătorii cu vârsta de cel puțin cinci ani trebuie să prezinte rezultatele negative ale testului PCR efectuate în termen de cinci zile înainte de plecare.

Curaçao

Curaçao întâmpină călătorii din țări cu risc scăzut și cu risc mediu fără a necesita o carantină de 14 zile din iulie, 

Citiți mai multe despre redeschiderea Curaçao și cerințele de testare aici. Aceasta a fost actualizată ultima dată pe 20 octombrie 2020.

St. Kitts și Nevis 

Autoritățile locale au decis deschidserea turismului la 31 octombrie,  călătorii urmând să completeze un formularla covid19.gov.kn și să furnizeze rezultate negative ale testelor PCR efectuate în termen de 72 de ore înainte de sosire. În primele șapte zile ale sejurului, turiștii au voie să se deplaseze liber în jurul hotelului aprobat de guvern, care include Park Hyatt St. Kitts, St. Kitts Marriott Resort, Royal St. Kitts Hotel, Four Seasons Nevis, Oualie Beach și Koi Resort, Colecția Curio by Hilton în acest moment.

Dacă vacanța durează mai mult de șapte zile, turiștii vor face un alt test PCR și dacă rezultatul este negativ, atunci pot extinde aria de vizitare pe insule. După 14 zile, este necesar un al treilea test PCR. Călătorilor cu rezultate negative li se va permite să circule liber în St. Kitts și Nevis. Fiecare test PCR efectuat în St. Kitts și Nevis va costa 100 USD și este suportat de turist. Toți călătorii trebuie, de asemenea, să descarce și să utilizeze aplicația mobilă de urmărire a contactelor SKN COVID-19 pentru primele 14 zile de călătorie.

Pentru mai multe informații, vizitați stkittstourism.kn. 

Bahamas

Bahamas și-a deschis inițial granițele pentru toate călătoriile comerciale internaționale pe 1 iulie 2020. Dar după o creștere a cazurilor de coronavirus pe plan local, asociată cu creșterea continuă a cazurilor în Statele Unite, Bahamas a restricționat zborurile internaționale.

Sectorul turismului s-a redeschis pe 15 octombrie, iar toți călătorii cu vârsta de peste 11 ani trebuie să aibă un rezultat negativ al testului PCR în termen de cinci zile înainte de sosire, plus 14 zile carantină în locul de cazare.

Insulele Virgine Britanice

Nu este încă permis accesul turiștilor, posibil de la 1 decembrie.

Insulele Cayman

Aceeași situație și în Cayman, insulele rămân deocamdată închise.

La 1 octombrie 2020, Insulele Cayman și-au redeschis aeroporturile pentru zboruri de repatriere pe Cayman Airways și British Airways din Londra, precum și zboruri private charter. Doar caimanienii, rezidenții permanenți ai insulelor Cayman, proprietarii și titularii de permise de muncă au voie să intre cu aceste zboruri. Toate aeroporturile vor rămâne închise pe termen nelimitat pentru călătorii internaționale și călătorii neesențiale.

Pentru mai multe informații, vizitați visitcaymanislands.com. 

Sursa: Associated Press.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *