Travel Magazine

Arheologii descoperă mâncarea de stradă în Pompei

foto: straitestimes.com

Arheologii au făcut o descoperire rară în Pompei, orașul îngropat de erupția Vezuviului din  79 d.Hr.

Ei au descoperit un magazin cu alimente și băuturi calde, decorat cu fresce, echivalentul antic al tarabelor cu mâncare în stradă.

Cunoscut sub numele de Thermopolium,  denumirea latină pentru comerțul cu băuturi calde, magazinul a fost descoperit în situl Regio V al parcului arheologic, care nu este încă deschis publicului, evenimentul  fiind făcut public sâmbătă, 26 decembrie.

Urme de alimente vechi de aproape 2.000 de ani au fost găsite în borcanele de teracotă,  destinate alimentelor calde,  fixate în tejgheua prevăzută cu orificii circulare speciale.

Partea din față a tejghelei este decorată cu fresce viu colorate, unele reprezentând animale care făceau parte din meniul oferit trecătorilor, cum ar fi un pui și două rațe atârnate cu capul în jos.

„Aceasta este o descoperire extraordinară. Este pentru prima dată când excavăm un întreg termopolium ”, a declarat Massimo Ossana, directorul parcului arheologic Pompei.

Arheologii au găsit, de asemenea, un bol de bronz decorat, cunoscut sub numele de patera, borcane ceramice folosite pentru gătitul tocanelor și supelor, vase pentru vin și amfore.

„Analizele noastre preliminare arată că desenele de pe partea frontală a tejghelei reprezintă, cel puțin parțial, mâncarea și băutura care au fost vândute acolo”, a declarat Valeria Amoretti, antropolog.

Amoretti a spus că în vase au fost găsite urme de carne de porc, pește, melci și carne de vită, o descoperire pe care a numit-o „mărturie pentru marea varietate de produse de origine animală folosite la prepararea mâncărurilor”.

foto: straitestimes.com

Aproximativ două treimi din orașul antic de 66 de hectare a fost cercetat până acum. Ruinele au fost descoperite pentru prima dată în ​​secolul al XVI-lea, iar săpăturile organizate au început în jurul anului 1750.

O documentare rară a vieții greco-romane, Pompei este una dintre cele mai populare atracții din Italia, făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *