Travel Magazine

Travel Hacks. Trucuri pe care ţi-ai fi dorit să le ştii deja

Ştim că trucurile pot transforma o vacanţă costisitoare şi frustrantă în una perfectă, însă pe care le alegem? Internetul este plin cu tips&tricks deja arhicunoscute, cu care s-au obişnuit până şi localnicii. Multe nu-şi mai au rostul, iar locurile tradiţionale neapărat „must see” nu mai sunt atât de exclusiviste odată ce ai apucat să le spui lumii. Iar de aici la dezvoltarea unui noi punct turistic, nu mai e decât un pas. Aşadar, dacă vrei o vacanţă frumoasă, nu-ţi rămâne decât, fie să te mulţumeşti cu una clasică, fie să te aventurezi singur prin cotloanele destinaţiei, încercând tot ce ţie-ţi pare interesant. Noi am făcut-o şi ţi-am pregătit câteva „hack-uri” cu care să ieşi mai ieftin, să fii mai relaxat şi să profiţi întru totul de esenţa destinaţiei.

Locurile în avion
Acum îţi poţi rezerva şi alege online locurile în avion. Chiar dacă mergi în cuplu, evită să iei scaune alăturate. Nu spunem asta pentru a te separa de partener, ci pentru confortul amândurora. Ia un scaun la fereastră şi unul lângă culoar. Dacă avionul nu este aglomerat, ai mai multe şanse ca rândul pe care stai să rămână liber. Asta pentru că rar sunt oameni care-şi cumpăr un bilet sau cupluri care aleg să stea separaţi.

Nu plăti taxă de anularea rezervării la hotel
Dacă planurile ţi se schimbă şi trebuie să anulaţi rezervarea la hotel, depăşind termenul politicii de anulare a hotelului, nu suna şi nu anula. Te vor taxa. În schim, sună la hotel şi mută rezervarea pe săptămâna viitoare. Chiar dacă este împotriva politicii de anulare, cele mai multe hoteluri permit modificarea rezervării fără nicio problemă. Apoi, (de obicei la câteva ore), sună,asigură-te că vorbeşti cu un reprezentant al hotelului şi anulează „noua rezervare”. Nu vei fi taxat pentru că anularea s-a făcut rapid.

Foloseşte un card de credit care-ţi aduce puncte
Toţi plătim cu cardul. Aşa că, de ce să nu profităm şi de micile avantaje? Ia-ţi un card de credit, care oferă puncte. Dacă pui călătoriile de afaceri pe cardul de credit, vei sesiza că cheltui mii de lei în fiecare lună. Măcar să obţii puncte pentru asta. Cu cât mai multe puncte strângi, cu atâtea zboruri şi facilităţi gratuite poţi să obţii. Dacă îţi place să călătoreşti şi ai card de credit, acest lucru este cu siguranţă un câştig.

Nu plăti pentru wi-fi în aeroport
Dacă eşti într-un aeroport și vrei să plăteşti pentru Boingo wi-fi (companie americană, dar care are peste un milion de hotspot-uri în întreaga lume – depinde şi de destinaţie), du-te pe pagina lor de login, dă clic pe „The Good Stuff” și poţi vizita orice pagina web. Internetul va fi deblocat. Acest hack funcționează cel mai bine dacă foloseşti Google Chrome.

Împrieteneşte-te cu un localnic
Nu căuta locuri aglomerate cu localnici, pentru că toţi sunt în grupuri şi este puţin probabil să găseşti vreunul cu care să intri în conversaţie. Asta dacă nu cumva eşti tu mai îndrăzneşti din fire sau deosebit de carismatic. Şi clar, nu-ţi face din asta o ţintă. Mergi în baruri şi restaurante cu tradiţie culinară, fii sociabil, savurează-ţi vacanţa şi lasă-te angrenat în petrecerile locale. Unde-i muzica, dans, bautura si mancare buna, sunt şi oameni localnici cu care te poţi împrieteni. Mulţi greşesc căutând sfaturi sau ajutor de la localnici. Tu fii natural. Fă-ţi prieteni.

Lăsaţi familiilor copii ale actelor importante
Fotografiaţi sau scanaţi actele importante precum pasaportm carti de credit, buletin ş.am apoi trimiteţi-vă un e-mail cu ele şi lăsaţi câteva copii familiei sau prietenilor foarte apropiaţi. Dacă vei pierde vreunul din ele, ai posibilitatea de a te identifica uşor cu cele de pe mail.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *