Travel Magazine

Top cele mai tari rooftop baruri din lume

Vara, distracţia se poartă în aer liber! Dacă în sezonul rece barurile şi restaurantele sunt arhiaglomerate, vara, nebunia se mută pe terase. Iar dacă eşti mai pretenţios din fire, alegi o terasă unde să te ameţeşti complet… de la înălţime! Pe scurt, îţi prezentăm astăzi cele mai spectaculoase rooftop baruri din lume, ale căror privelişti nu doar că-ţi taie răsuflarea, ci îţi creează dependenţă.

1. Refinery Rooftop – Refinery Hotel, New York
Refinery Hotel este un boutique urban elegant, în Districtul Garment din New York, situat într-o clădire istorică, fostă salon de ceai şi fabrica de pălării. Trecutul proprietăţii este impregnat în design, prin mici detalii precum instrumente decorative modiste, adâcând un omagiu fostei activităţi din clădire. Barul oferă priveliști superbe ale Empire State Building, iar servirea include un meniu rotativ de cocktail-uri sezoniere realizate de Alex Ott. În nopţile de joi şi vineri, barul are DJ, iar intrarea se face doar pe bază de rezervare.

2. ATICO Bar & Restaurant – Hotel AC Malaga Palacio by Marriott, Costa del Sol
Hotelul AC Malaga Palacio este locul perfect de a explora viaţa de stradă vibrantă a oraşului Malaga, din Costa del Sol, Andaluzia. Iar unul dintre cele mai bune locuri de a vedea întregul oraş de la înăţime este barul/restaurantul de pe acoperişul hotelului. Priveliştile sunt absolut spectaculoase, iar generozitatea spaţiului este impresionantă. Nu trebuie să fii cazat aici pentru a te bucura de o asemenea frumuseţe. La barul hotelului vin deopotrivă şi turişti şi localnici.

3. Ari Lounge & Bar – Hotelul Fresh, Atena
Parte din lanțul Design Hotels, Fresh Hotel are 133 camere şi este o proprietate elegantă din cartierul curajos Atena Psiri. Clădirea atrage atât prin designul propriu, cât şi pentru vederea panoramică spre Acropole oferită de barul poziţionat pe acoperiş. Deschis până la 2:00 dimineața, barul serveşte mâncare mediteraneana, cocktail-uri delicioase şi dulciuri locale. Ari rămâne un favorit al atenienilor și a turiştilor care abia îşi încep sau îşi încheie distracţia nocturnă.

4. Sky Bar – Hotel Axel, Barcelona
În inima Barcelonei, într-un decor elegant „hetero-friendly”, răsare Hotel Axel cu al său Sky Bar gata de seducţie. Clădirea se află în inima cartierului Eixample, zona dinamică gay a oraşului, cu restaurante şi multe oportunităţi pentru o viaţă de noapte de dezmăţ. Sky Bar este cel mai aglomerat în zilele de duminică, pentru sesiunea de după-amiază la piscină, unde te poţi relaxa alături de cocktail-uri multicolore şi fresh. Mulţi aleg Sky Bar pentru serile de distracţie de după serviciu sau în serile de weekend, pentru cocktail-uri în prezenţa prietenilor. Aceasta este o alegere bună pentru cupluri, gay sau nu, în căutarea unei atmosfere sexy, într-un ambient modern.

5. Aroma de la Palazzo Manfredi, Roma
Acest hotel tip boutique de lux se evidenţiază prin priveliştile sale incredibile – oaspeţii pot vedea Colosseum din lounge şi restaurantul Aroma, de pe acoperişul hotelului. Aroma oferă mese rafinate, un ambient relaxant, în compania unui pahar de sampanie sau a unei băuturi fine, savurate după cină.

6. Radio – ME Londra
ME London este un hotel atractiv, într-o locație excelentă chiar pe celebra arteră Strand. De la lobby şi până la camere, hotelul preintă un design şic, alături de o atmosferă artistică și exclusivistă. Restaurantele, saloanele, barurile – inclusiv cel de pe acoperiş, numit Radio – sunt decorate fashion, cu detalii particulare, reuşind să atragă atât localnici, cât şi turişti din toate colţurile lumii. Barul Radio este un local exclusivist, considerat de unii unul dintre cele mai bune şi strălucitoare localuri londoneze. Tocmai de aceea, accesul poate fi uneori destul de dificil, fiind necesară o rezerbare prealabilă.

7. Perasa Miradores – Alhambra Hotel Palace, Granada
Alhambra Hotel Palace este asociat cu adjectivul „mare” – o clădire impresionantă, veche de peste un secol, care a găzduit un spital în timpul războiului civil spaniol. Hotel din 1942, clădirea se află la aproximativ 400 metri de cetatea şi Palatul Alhambra, pe un deal abrupt, care poate fi zărit de pe terasa Miradores. Înzestrat cu vederi spectaculoase asupra întregii Granada acest restaurant / bar / lounge este locul în care să vii în fiecare seară de weekend.

8. POV – W Washington D.C.
W Washington DC este găzduit într-o superbă clădire Beaux Arts, ce datează din 1917. Hotelul compensează locația sa liniștită, cu caracteristici extraordinare, inclusiv preparate din bucătăria fusion al faimosului chef Jean-Georges Vongerichten, un centru spa și o sală de gimnastică. Şi, în ciuda tuturor acestor facilităţi, cel mai cunoscut elemente ste barul fashion de pe acoperiş: POV. O terasă umbrită, cu vedere spre Monumentul Washington şi cu cocktail-uri special concepute.

9. Z Roof – Z Hotel, Long Island
Z este un boutique în cartierul Queens, din Long Island.. Camerele sale sunt elegante, cu pereţi gri închis, picturi murale funky şi geamuri din podea până în tavan, cu vederi spre Manhattan. Punctul de întâlnire al oaspeţilor este Z Roof, barul de pe acoperişul hotelului, un salon atractiv amenajat într-un design şic, unde poţi servi meniuri tapas şi diverse băuturi. Barul este non-stop, fiind un puct cunoscut de întâlnire atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

10. Rooftop Bar – Thompson, Toronto
Thompson din Toronto este identic cu proprietăţile sale surori din restul lumii. Deţine terase şi baruri pline de viaţă, restaurante de renume mondial şi o piscină pe acoperiş, care atrage o mulţime de tineri. Hotelul se află în noul mic cartier gentrificat din Toronto, apreciat pentru viaţa de noapte. Barul de pe acoperişul hotelului, cu vederi panoramice uimitoare ale metropolei canadiene, este un loc popular atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *