Travel Magazine

Ryanair avertizează că ar putea anula toate zborurile din Marea Britanie începând cu luna februarie

foto: Ryanair

Ryanair ar putea întrerupe toate zborurile din Marea Britanie și Irlanda de la sfârșitul lunii ianuarie, din cauza abordării draconice a situației generate de COVID-19, de către cele două guverne.

Avertismentul operatorului low-cost vine pe fondul scăderii traficului la sub 1,25 milioane de pasageri în luna ianuarie, cu perspectiva negativă de a mai adauga o scădere de  500.000 de pasageri în februarie și martie.

Compania aeriană a declarat că își va reduce semnificativ numărul de zboruri începând cu 21 ianuarie și va opera doar „câteva zboruri către/din Irlanda sau Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie, până la eliminarea acestor restricții de călătorie”.

Ryanair a cerut guvernelor din Marea Britanie și Irlanda să accelereze ritmul lansării vaccinului, citând exemplul Danemarcei, care a vaccinat 40.000 de persoane până la 6 ianuarie, în timp ce Irlanda a vaccinat doar 4.000. Reprezentanții Ryanair au declarat că vaccinările, mai degrabă decât restricțiile, sunt calea de ieșire din criză.

“Organizația Mondială a Sănătății a confirmat anterior că guvernele ar trebui să facă tot posibilul să evite blocările brutale, deoarece blocajele “nu ne scapă de virus”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Restricțiile de călătorie din Irlanda sunt deja cele mai stricte din Europa și, prin urmare, aceste noi restricții de zbor sunt inexplicabile și ineficiente atunci când Irlanda continuă să păstreze o frontieră deschisă între Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

NPHET (National Public Health Emergency Team), despre care credem că a gestionat greșit multe aspecte ale reacției autorităților față de COVID-19  pe teritoriul Irlandei – măști de față, testare și urmărire, călătorii internaționale, aziluri și procesatori de carne – ar trebui acum să transmită public un raport zilnic cu privire la numărul de vaccinuri administrate în  Irlanda și să explice de ce continuă să rămână în urma ratelor de vaccinare din alte țări similare ale UE. Vaccinările, mai degrabă decât blocările, sunt calea de ieșire din această criză Covid-19 și cu cât NPHET ia mai repede măsuri pentru a accelera viteza de lansare a vaccinului în Irlanda, cu atât mai bine.” 

Reducerile de zboruri vor modifica prognoza anuală inițială privind numărul de pasageri,  de la „sub 35 milioane”,  la „între 26 și 30 milioane”.

Vezi și Ryanair comandă 75 de avioane Boeing 737 MAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *