Travel Magazine

Olympos – alternativa ieftina

De cativa ani, suntem cu totii obisnuiti cu ofertele fabuloase de vacante all inclusive in marile resorturi de pe riviera turceasca a Mediteranei. Incepand cu 600 de euro, ne putem bucura de o saptamana de vacanta luxoasa, cu transport si masa incluse. Suna frumos, insa unii dintre noi, fie nu avem acesti bani, fie refuzam izolarea oferita de acest tip de resorturi unde, o data intrat, nu prea mai ai motive sa iesi.

Sau, pur si simplu, vrem ceva mai aproape de natura, dar tot la malul marii. Varianta ideala este Olympos, un satuc situat pe malul marii la aproximativ 90 de kilometri de Antalya. Putin cunoscuta la noi, statiunea Olympos se afla chiar langa ruinele vechii cetati Olympos, intemeiata de greci si mai apoi stapanita de licieni, romani sau chiar venetieni si genovezi. De-a lungul secolelor multi pirati si-au gasit adapostul aici dand zonei un aer de mister, de comori ascunse si de posibilitatea gasirii lor din intamplare…

Azi Olympos este un rai al noilor hippioti – cei ce cred in ecologie, in apropierea de natura, in protejarea si pastrarea ei. Nu exista aici hoteluri de beton si sticla si nici parcuri de distractii sau piscine olimpice. La Olympos cazarea se face in bungalow-uri ce sunt parca intretesute cu vegetatia zonei. Sa nu va mirati daca unele casute sunt in copaci sau daca pe langa patul vostru se inalta un pom ce-si desfasoara coroana pe acoperis.

Preturile aici sunt foarte bune. Incepand cu 15 euro pe persoana pe zi cu demipensiune. Pentru a ajunge la mare trebuie sa treceti printre ruinele vechii cetati. In prima zi de cazare va trebui sa platiti 8 lire turcesti pentru a intra in zona ruinelor insa acest bilet este valabil pe toata durata sejurului vostru. La plaja ajungeti in mai putin de 1 km parcursi pe marginea unui paraias de munte iar pana sa dati ochii cu Mediterana va veti intalni si cu vestigii ale diverselor civilizatii ce faceau legea odinioara pe aceste meleaguri.

Zona mai este renumita si pentru flacarile ce ies din pamant in varful versantului ce strajuieste zone. Flacarile sunt numite himere si pentru a le putea aprecia frumusetea la adevarata valoare este indicat sa urcati spre varf la lasarea serii. Toate hotelurile din zona organizeaza expeditii la himere precum si alte activitati de genul alpinismului, drumetiilor montane, mountain biking sau diverse sporturi nautice.
Olympos este inca un loc nedescoperit in Romania insa foarte popular cu vest europenii. E aproape, e ieftin si ofera o alternativa ecologica unei vacante la Mediterana in Turcia.

Pontul nostru: pentru a salva bani la biletul de avion incercati sa luati un loc (doar zbor) pe una din multele curse charter ce fac traseul Bucuresti (sau alte orase din tara) – Antalya in sezonul cald. Olympos primeste turistii 12 luni pe an.

Stanca Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *