Travel Magazine

Cu un buget limitat, puteti sa mergeti in P…

Banuiesc ca v-ati prins unde vreau sa va trimit, cu bani putini si stiu sigur ca nu credeti ca vreau sa va injur. Daca Doamne fereste as lua-o razna nu mi-ar da voie sa ma manifest ca atare, constiinta mea, asa ca incepeti sa impartiti banutii pe categorii pentru ca pornim la drum.

Pentru a ajunge va trebuiesc aproximativ 300 de euro daca vreti sa zburati cu avionul… cele mai rapide conexiuni sunt prin Viena. Daca vreti sa ajungeti cu masina bugetati la fel. P…. se afla destul de departe, in varful peninsulei Istria din Croatia, fost teritoriu italian anexat de Iugoslavia in 1945. Si apropo de asta, daca o rupeti pe italiana va veti descurca de minune deoarce majoritatea populatiei din P…. vorbeste limba inrudita cu romana.

Cazarea nu este o problema in orasul croat. Exista hoteluri grandioase sau facilitati pentru camping insa cel mai nimerit este sa trageti la una din pensiunile din orasul vechi. Sunt destule, confortabile, cochete si servesc si un mic dejun tipic mediteraneean. Preturile sunt de circa 50 de euro pe noapte.

In rest, distractie cat cuprinde. Restaurantele sunt ieftine iar pietele si supermarketurile si mai si asa ca, daca va faceti aprovizionarea cu putina atentie puteti manca foarte bine si cu 10 euro pe zi. Atractiile turistice sunt multe si ele si majoritatea gratuite: in P… nu ratati amfiteatrul roman, Arena, cel de-al saselea ca marime din lume intre amfiteatrele ramase in picioare, muzeul de arheologie, Forumul sau piata centrala a orasului vechi, biserica si manastirea Sf Francisc sau chiar cimitirul marinarului. P…. este un oras care merita explorat cu piciorul.
Si daca ajungeti pe acolo, nu ezitati sa ne trimiteti impresiile pe mail sau pe forum. Va asteptam si cu imagini reusite.. pozati-va chiar la intrarea in oras unde exista indicatorul cu numele P…si trimite-ti prietenilor…sigur ii veti face sa rada..

Stiati ca:
Majoritatea romanilor care au fost acolo prefera sa vorbeasca despre oras folosind numele lui in Italiana: Pola?

Provincia Istria unde se afla P… este celebra pentru trufe care se regasesc in meniul restaurantelor din zona?

Cel mai impunator hotel din oras, Riviera, construit in 1907 este clasificat doar la o stea si are niste preturi destul de piperate? Cladirea, grandioasa, este “amenintata” de mai multi ani de o renovare totala.

Stanca Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *