Travel Magazine

Ministerul de Turism din Nepal aruncă vina deceselor pe „turiştii zgârciţi”

Ministerul Turismului din Nepal dă vina pe „turiştii zgârciţi” pentru numărul mare de morţi provocat de furtuna de zăpadă din Himalaya. Ministerul susţine că vinovată este zgârcenia acestora de a nu cheltui bani pe ghizi montani personali, care i-ar fi putut avertiza privind vremea rea. În declaraţiile sale, care ar putea înfuria mulţi supravieţuitori şi familiile acestora deopotrivă, Mohan Krishna Sapkota, purtător de cuvânt al Ministerului Turismului, a declarat că multe dintre victime au fost „turişti zgârciţi”, care nu au vrut să angajeze ghizi.

„Dacă erau cu ghizi, atunci ar fi avut mai multe informaţii privind vremea”, a declarat Sapkota. Furtuna a lovit trecătoarea Thorong, pe populara rută Annapurna Circuit, îngropând în zăpadă sute de drumeţi.

43 de morţi. Numărătoarea continuă
Potrivit relatărilor, numărul morţilor a ajuns la 43, dar va crește, probabil, la aproximativ 50 până la găsirea tuturor celor dispăruţi, a declarat Asociaţia Agentiilor de Drumeţii din Nepal, care ajută în coordonarea căutărilor turiştilor loviţi de furtună. În ciuda comentariilor venite din partea Ministerului Turismului, supravieţuitorii au declarat că unii ghizi au încurajat turişti să treacă prin Trecătoarea Thorong, chiar dacă vremea începuse să se strice.

Aproximativ 600 de persoane salvate
Mici avalanşe au împiedicat căutările şerpaşilor şi ghizilor care lipsesc de şase zile, după furtuna devastatoare din Himalaya. Echipele de salvare au început să reia căutările de supravieţuitori, în speranţa că unii turişti au reuşit să se adăpostească de furtună. Aproximativ 600 de persoane, aflate pe cunoscutul traseu Annapurna, au fost salvate, după ce acesta a fost lovit de o furtună puternică de zăpadă, provovată de un ciclon care a trecut prin vecina Indie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *