Travel Magazine

Great Hill finanţează Momondo Group cu 80 milioane£

Grupul Momondo a primit 80 milioane de lire sterline, cash, din partea Great Hill Partners, o companie pe fond de capital privat cu sediul în Boston. Investiţia, care valorifică acum compania la peste 132 de milioane de lire sterline, i-a asigurat lui GHP un pachet majoritar de afaceri. În ciuda investiţiei majore, în cadrul companiei nu vor fi aplicate schimbări substanţiale. Echipa existentă de senior management va rămâne aceeaşi, cu Hugo Burge pe postul de director executiv.

Planuri de creştere internaţională
Momondo Group este o companie online de travel media şi tehnologie, cunoscută în Marea Britanie pentru site-ul de comparaţii ale preţurilor Cheapflights şi pentru aplicaţia Momondo, motorul de meta-search cu cea mai vastă bază de căutare. Investiţia va permite grupului Momondo să se „concentreze mai mult planurile sale de creștere internaţionale, în scopul de a continua dezvoltarea modelului său de meta-search pentru mobil, dar şi să-şi extindă amprenta la nivel mondial, pe pieţele noi şi emergente”.

Extinderea bazei de consumatori
Hugo Burge, directorul executiv al Momondo Group, a declarat că „acesta este un vot puternic de încredere în Momondo Group, strategia lui de afaceri şi în echipa sa managerială – din partea unei firme private bine experimentate şi foarte respectată. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Great Hill în lunile şi anii de urmează, întrucât realizăm că împărţim aceeaşi viziune de a aduce portofoliul brandului şi produselor Momondo Group în faţa unui public şi mai larg de consumatori, ajutându-l să ia decizii de călătorii mai bune.”

Great Hill
Great Hill Partners este o firmă cu capital privat, cu 2.7 miliarde dolari în gestiune. Aceasta oferă capital privat pentru a finanța extinderea, recapitalizarea sau achiziționarea companiilor cu potenţial de creştere, într-o gamă largă de sectoare a serviciilor business, a serviciilor de consum, tehnologie financiară, asistență medicală, mass-media, comunicații și în industria de software. „Momondo Group a construit una dintre cele mai dinamice companii de pe piața mondială de turism online, un sector ce înregistrează o creștere rapidă, cu multe oportunităţi substanţiale de viitor”, a declarat Michael Kumin, managing partner la Great Hill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *