Travel Magazine

Godzilla revine la viață

Joi, 8 Octombrie 2020, parcul tematic japonez Nijigen no Mori de pe insula Awaji din prefectura Hyogo, vestul Japoniei, a inaugurat prima reproducere a celebrului personaj fantastic din filmul cu același nume Godzilla, „în mărime naturală”.

Replica monstrului fictiv, care ar trebui să aibă 120 de metri lungime, este pe jumătate îngropată, imitând postura monstrului  după un atac. Intreaga structura are aproximativ 55 de metri lungime, 25 metri lățime și 23 metri înălțime.

Deschiderea oficială: mâine, 10 octombrie.

Jucând rolul cercetătorilor, vizitatorii pot intra în corpul lui Godzilla prin gura sa, care este larg deschisă, printr-o tiroliană și pot îndeplini diverse „misiuni” pentru a preveni  revenirea monstrului printre oameni. Atracția trebuia inițial să se deschidă în această vară, dar a fost reprogramată din cauza pandemiei.

„Este vremea perfectă pentru ca Godzilla – întruchiparea unui zeu înfuriat – să apară”, a spus Yasuyuki Nambu, care conduce compania ce operează parcul, făcând aluzie la un taifun sezonier care se apropie de insulă.

„Am dori ca vizitatorii să afle despre insula Awaji prin intermediul renumitei Godzilla”, a adăugat el. Compania și-a mutat operațiunile de la sediul central din Tokyo pe insulă.

Componente din recuzită și dioramele folosite în timpul filmărilor vor fi, de asemenea, expuse într-un muzeu situat în incintă, în timp ce vizitatorii pot lua masa pe „Godzilla curry”, care folosește ceapa specifică insulei.

Biletele costă 3.800 de yeni (36 USD) pentru vizitatorii de 12 ani și peste, 2.200 de yeni pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și sunt gratuite pentru copiii mai mici de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *