Travel Magazine

Față în față cu urșii polari, într-un hotel din Manitoba

Nu arată spectaculos din exterior, dar îți oferă experiențe greu de uitat. Salon său are un covor gri- cenușiu, canapele verzi care arată de parcă ar fi fost uzate și scaune potrivite parcă pentru sala de așteptare a unui aeroport mic, regional. Însă, spre deosebire de cele mai bune hoteluri ale lumii, aici contează mai mult exteriorul. Hotelul Tundra Lodge din nordul Manitoba te pune față în față cu urșii polari.

7.695 dolari, pentru 3 nopți
Tundra Lodge este un hotel pe roți, care-și duce oaspeții adânc în provincia urșilor polari, unde sunt organizate întâlniri îndeaproape cu animalele arctice amenințate astăzi de schimbările climatice. Iar pentru o astfel de experiență oaspeții plătesc nu mai puțin de 7.695 dolari pentru a petrece trei nopți în hotelul mobil. Potrivit site-ului operatorului hotelului, Natural Habitat Adventures, acesta este plasat în habitatul polar al urșilor la începutul sezonului de vizualizare. De asemenea, oaspeții petrec două nopți adiționale în orașul Churchill, o destinație turistică care a dezvoltat o reputație de „capitala urșilor polari ai lumii”.

Luminile Nordului
Pensiunea este parcată în fiecare septembrie pe o secțiune de teren aflată pe malul Hudson Bay, unde se formează gheața, care atrage animalele la începutul sezonului de vizualizare a urșilor, precizează compania pe site-ul său. Fiecare oaspete are propria cameră cu fereastră privată și există, de asemenea, o zonă de vizualizare în aer liber a urșilor, cu o podea construită dintr-o plasă cu ochi mari, prin care turiștii pot vedea mai îndeaproape animalele sălbatice. Suplimentar, oaspeții au posibilitatea de a admira și Luminile Nordului „dacă au noroc” – scrie pe site-ul companiei. Următoarea dată de plecare disponibilă este în octombrie 2015.

Gina Rotaru
Foto: http://www.huffingtonpost.ca/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *