Travel Magazine

Cum să îți faci bagajele când călătorești

Cum să îți faci bagajele când călătorești

Atunci când îți faci bagajele pentru vacanță, mai ales dacă plănuiești să călătorești cu avionul, ține minte faptul că nici o companie nu vrea să plătească pentru obiectele de valoare pierdute. Limitele de răspundere diferă desigur în funcție de mijlocul de transport, însă de multe ori se întâmplă ca tu să nu îți mai găsești bagajele sau anumite obiecte, iar compania transportatoare va ridica din umeri.
Sunt șanse să fii despăgubit pentru pierderi? Probabil că nu. Desigur, nu strică să depui o plângere la aeroport, însă companiile aeriene nu sunt răspunzătoare pentru pierderea obiectelor de valoare, cum ar fi dispozitivele electronice, bijuterii, medicamente, etc. Ar trebui să ai în vedere acest lucru atunci când pleci în vacanță și te întorci cu cateva mărunțișuri mai valoroase. Este posibil ca zborul tău să fie plin, mai ales în perioada sărbătorilor, caz în care îți recomandăm să iei cu tine o geantă pliantă, separat, în bagajul de mână, geantă care va avea loc sub scaunul din fața ta. Dacă linia aeriană te obligă să duci bagajul la cală, atunci mută obiectele de preț în geanta mai mică și ia-le cu tine în avion.
Lost-Luggage-Found-20-Years-Later-Video
Dacă ai deja o geantă pe care plănuiești să o pui sub scaun, cel mai bine este să împachetezi de acasă toate obiectele de valoare și să le pui de la început în această geantă, ca să te asiguri că vor avea loc. Astfel, dacă vei fi obligat să duci la cală primul bagaj, acesta va conține doar haine și o mulțime de alte obiecte nevaloroase. Merită să plătești taxa pentru un bagaj în plus decât să ai neplăcuta surpriză de a pierde bunuri în valoare de mii de euro. Dacă ai prea multe obiecte valoroase cu tine, poți trimite câteva acasă prin curier, însă nu uita să faci o asigurare pachetului.
Indiferent dacă te afli la bordul unui avion, al unui tren, autocar sau vapor, ține întotdeauna cont de faptul că avocații companiilor cu care călătorim își fac treaba foarte bine atunci când scriu contractele și clauzele de răspundere. Asigură-te că obiectele cele mai scumpe pe care le ai, dar și lucrurile la care ții sunt bine protejate, împachetate, și pe cât posibil – lângă tine. În caz contrar, există posibilitatea ca dispoziția ta de vacanță să fie umbrită de griji sau, mai rău – întâmplări nefericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *