Travel Magazine

Cool şi încă ieftine! Pensiuni stilate din jurul lumii

Dacă n-ai luat niciodată în calcul cazarea într-o pensiune, acum ar putea fi momentul să o faci. Din New York la Miami, din Islanda la Istanbul, pensiunile nu mai sunt ce erau odinioară. Uită de holurile slab luminate, de mâncărurile deloc variate şi de stilul anilor ’80. Gândeşte-te mai mult la liniile trendy ale galeriilor de artă, la clasele de yoga şi la un mobilier atât de stilat, încât ai putea jura că c-ai fost cazat din greşeală într-un hotel de tip boutique. Iar cea mai bună parte este că unele sunt încă accesibile. Iată câteva exemple, care depăşesc aşteptările unei pensiuni tradiţionale.

City Hostel Seattle
Acest hotel din 1920, recent restaurat, din cartierul hipster Belltown, Seattle, este cu totul special. Nu doar pentru că fiecare din cele 50 de camere a fost pictată de un artist local, ci şi pentru că găzduieşte o sală de cinema de 20 de locuri, cu design ca-n filmele indie – o cuşcă de pui făcută din mobilă reciclată şi un stup pe post de acoperiş, pentru 60.000 de albine italiene. Bibliofilii vor adora biblioteca, unde au loc lansări de carte şi lecturi de poezie, galeria de artă principală şi evenimente cu muzică live. Iar când vine vorba de masă, te bucuri de un mic dejun all-you-can-eat. Pentru masa de prânz, se găteşte afară, pe grătar, iar pentru cină se pregătesc întâlniri familiale. Bonus: Proprietarul este un gurmand şi creşte roşii, afine, mere şi legume. Toate’s bio, ca ultima modă.

Wayfarer – Santa Barbara, California
Până acum, au existat câteva hoteluri elegante la preţuri încă accesibile pentru o vacanţă în Santa Barbara. Cu toate acestea, în luna august, The Wayfarer, o pensiune şic şi modernă, şi-a deschis porţile. Se află în Funk Zone, la câţiva paşi de magazine şi totodată în apropierea plajei. Mai exact, stă pe Urban Wine Trail – casa a peste 20 de camere cu degustări de vinuri. Oaspeţii pensiunii au zilnic mic dejun gratuit, acces la bucătărie, bibliotecă şi o piscină. Sunt disponibile atât camere private cât şi camere comune, toate incluzând baie proprie, Wi-Fi gratuit, TVHD 42″ şi dulapuri individuale.

Braga POP Hostel – Braga, Portugalia
Braga este cel mai vechi oraș din Portugalia, fondat în urmă cu peste 2.000 de ani de romani. Aşadar, când vei sta la Braga POP vei fi înconjurat de ruine romane, biserici baroce, fântâni superbe, precum şi de natură. Regiunea Minho este între munţi, păduri, văi şi fluxuri de apă dulce, iar culorile luminoase, mobilierul reciclat şi arta eclectică sunt semnele distinctive ale acestui refugiu fermecător. Din când în când, aici ai parte şi de pictori locali, adevăraţi artişti ai îmbinărilor de culori. Şi cu doar cinci camere, pensiunea se simte extrem de intimă. Printre multe alte plusuri, ea are o bucătărie, sală de petrecere a timpului liber, complet echipată cu jocuri şi muzică, sala de mese şi un balcon cu un scaun hamac , viu colorat.

Kex Hostel – Reykjavik, Islanda
Kex Hostel a apărut după ce un grup de prieteni, inclusiv regizori şi foşti jucători de fotbal, s-a gândit să proiecteze o pensiune în interiorul unei vechi fabrici de biscuiţi. Ţinta lor: aceea de a crea un spaţiu în care localnicii şi turiştii să stea, să bea bere şi să se distreze. Rezultatul: un cult. Oaspeţii se întreţin cu trupe muzicale în zona barului sau la Gym&Tonic, un loc mic, echipat cu saci de box old-school (care se dublează şi cu o galerie de artă şi cinematograf). Apoi, există concertele ocazionale pop-up. Russell Crowe a concertat o dată în duet cu legenda rock Patti Smith. Chiar şi actorul de comedie Ben Stiller a fost văzut acolo.

U Hostels – Madrid
Faptul că această pensiune este într-un palat din secolul 19 ar trebui să-ţi spună ceva. Iar faptul că proprietarul este un fost backpacker spune şi mai multe. Spaţiul este unic şi primitor, iar interiorul pensiunii are pereţii văruiţi în alb. Camerele sunt spaţioase şi elegante, cu un design curat, minimalist. În fiecare dimineață se organizează grupuri pentru spectacole de flamenco, excursii gratuite în oraş şi, de asemenea, sunt disponibile închirieri de biciclete. La finalul zilei te poţi relaxa pe unul dintre scaunele cinematografului privat al staţiunii sau poţi străbate zona şi mai relaxantă – înzestrată cu cărţi şi o hartă magnetică uriaşă, cu care să-ţi planifici excursiile de a doua zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *