Travel Magazine

Cel mai mare Wellness Centre urmează să de deschidă în Dubai

wellness

Fiind la curent cu strategia generală de sporire a turismului medical din Dubai, DHCC (Dubai Health Care City) a anunțat deschiderea celui mai mare centru de wellness din lume în următorii patru ani.
Acesta va fi concentrat pe îngrijirea preventivă și controlul afecțiunilor cauzate de stilul de viață, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, diabetul și colesterolul ridicat, afcțiuni ce au cauzat o scădere drastică a calității sănătății rezidenților.

Situat strategic pe malul apei, World Care Wellness Village va ocupa o zonă echivalentă unui număr de 16 terenuri de fotbal, și se estimează a fi semnificativ mai mare (fizic dar și din punct de vedere al ofertelor și tratramentelor) decât actualele centre de wellness din Europa și Statele Unite.
Conceptul de stațiune de wellness contribuie la viziunea DHCC de a deveni o locație recunoscută pe plan internațional și preferată pentru asistența medicală de calitate și pentru serviciile de wellness. Prin expansiunea sa, zona va conduce tendința globală a îngrijirii preventive, ținând seama de cererile locale și regionale privind îngrijirea corpului, dar și de schimbările demografice.
Bader Hareb, directorul executiv al investițiilor DHCC, declară: „Wellness este un concept ce reprezintă mai mult decât sănătatea, iar noi ne dorim să creăm un stil de viață sănătos oamenilor, ceea ce va include pe lângă sănătate – săli de fitness, cum ar fi pistele de jogging, sfaturi legate de nutriție, terapii alternative și îngrijire preventivă cu monitorizare avansată a diagnosticului. Sperăm să atragem un număr mare de oameni din regiunea Mena și GCC (Consiliul de Cooperare a Statelor Arabe din Golf).”
area-wellness-new4
Dr Raja Al Gurg, vicepreședinte și director executiv al Autorității DHCC a spus: „Prin permiterea accesului la servicii de wellness, consolidăm sistemul de sănătate și aducem îngrijirea pacienților în prim plan. Suntem încrezători că faza a doua va conduce turismul de wellness alături de turismul medical, stimulând astfel economia diversificată a Dubaiului.”
Nasser Menhall, directorul executiv și co-fondatorul WorldCare International ce dezvoltă proiectul, a declarat: „Ne așteptăm ca veniturile per pacient să fie de 15.000$ pe an, și sperăm ca, la fel ca și în Occident, companiile de asigurare să includă și wellnessul, deoarece fiecare dolar cheltuit pe îngrijirea preventivă va economisi mai târziu mii de dolari ce ulterior ar fi cheltuiți pe tratarea bolilor deja instalate.”
WorldCare Wellness Village va fi alăturat unui Centru Wellness de aprox. 10.000 de metri pătrați și va ocupa o zonă totală de 75.000 de metri pătrați, unde vor fi incluse spații de locuință – apartamente și vile rezidențiale, dar și unități de închiriat pentru a sprijini șederile pe termen lung ale pacienților locali și străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *