Travel Magazine

Ce punem în bagajul de vacanță? 7 zile, 10 piese vestimentare

Pentru o călătorie lejeră și un sejur relaxant, trebuie să avem mare grijă ce punem în bagajul de vacanță. Dacă ești ca mine, sigur vei vrea să îți iei cel puțin jumătate din ținutele din șifonier. Vorba aceea, nu se știe niciodată când îți trebuie… Cu toate astea, nu o poți face. Fie ai o limită de kilograme, fie bagajul e prea voluminos, fie e prea greu de cărat…

Motiv pentru care, am luat câteva tipsuri de la turiștii Europa Travel și am aflat ce punem în bagajul de vacanță pentru a fi complet și, totodată, ușor. Pe scurt, 7 zile, cu doar 10 piese vestimentare! Și cum vara bagajul e floare la ureche, am ales perioada toamnă-iarnă. Cea mai dificilă, credem noi. Apropo, articolul este… just for girls!

1. Piese Soft – și când spun asta mă refer la un tee cu sau fără mâneci, două tricouri lejere, dress și alte lucruri „de vară” colorate, pe care să le poți combina cu orice altă piesă vestimentară.

2. O rochie casual-elegantă pentru ocazii aparte, dar într-o culoare mai îndrăzneață. Doar ești în vacanță. Poți atenua întregul aspect cu dres/criorapi clasici și tocuri. Întreaga ținută poate fi asortată cu un sacou cu model, pe care să îl folosești și la o altă ținută.

3. Sacou cu model. Îți poți împacheta un sacou trendy sau un un palton scurt, în funcție de temperatura destinației alese. Indiferent de ce-ți iei cu tine, optează pentru casual-clasic, dar ușor îndrăzneț, precum un paltonaș negru/gri cu alb, în cadouri, crem cu imprimeuri florale sau ou de rață cu broderie. Se poartă și sunt întotdeauna de efect.

4. Fusta dreaptă, clasică, se potrivește perfect deasupra rochiei îndrăznețe de mai sus, creând astfel o ținută cu totul nouă. Adaugă un pic de mix distractiv, punându-ți sacoul cu model.

5. Cizmele din piele sunt conforabile și se asortează bine cu orice. Le porți la rochie, la fustă și chiar la un pluover tunică, ce poate fi purtat atât casual, cât și la o cină mai pretențioasă în aer liber. În plus, sunt perfecte pentru o plimbare de seară pe străzile orașelor. Folosește-le toată săptămâna, cu diferite ținute din valiză.

6. Ghetuțe sau pantofi. Nu vei putea merge o săptămână cu aceleași încălțări, așa că printre lucrurile pe care trebuie să le punem în bagajul de vacanță trebuie să se regăsească și o a doua pereche de încălțări, care să se asorteze la toate piesele mari (rochie, sacou, fustă). Tocmai de aceea, sunt recomandate ghetuțele sau pantofii clasici, cu toc mic sau deloc.

6. Două topuri în culori diferite. Având câteva topuri, cu mânecă lungă sau scurtă în funcție de vreme, care se amesteca bine cu dresul clasic și cizmele din piele, poți crea o mulțime de ținute. Încearcă să nu îți iei două piese vestimentare de aceeași culoare. Îți poți lua un top negru, pentru un aspect elegant, și unul crem cu broderie, pentru un aspect clasic. Acum, depinde doar de gusturi.

7. Pantalonii negri clasici sunt o alternativă bună a blugilor – asortează-i cu cizme și un top colorat. Poți lăsa topul deasupra pantalonilor sau îl poți băga în pantaloni. Această minusculă schimbare îți va oferi un look cu totul nou.

Pentru a-ți fi mai ușor, am pus în galeria foto un mini ghid fotografic cu ce punem în bagajul de vacanță. Nu trebuie să îl urmezi mot-a-mot, ci doar să ții cont de piesele vestimentare de bază. În rest, joacă-te cu culorile, cu modelele și cu materialele după bunul plac. Până la urmă ce punem în bagajul de vacanță, în materie de fashion, ne definesc individualitatea.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *