Travel Magazine

Canada interzice croazierele până în martie 2021

cancelled cruises

Navelor de croazieră nu li se va permite să navigheze în apele canadiene până la 1 martie 2021.

Ordinul se referă la navele de pasageri – navele de croazieră sau „ambarcațiunile de agrement” – care transportă 100 sau mai mulți pasageri, cu posibilitatea cazării la bord peste noapte.

Canada a emis prima interdicție pe 19 martie. A fost prelungită la sfârșitul lunii mai, urmând să expire sâmbătă, 1 noiembrie.

Extinderea de joi înseamnă că vasele de croazieră n-au avut și nu au acces aproape un an în apele canadiene.

“Menținerea în siguranță a canadienilor și a lucrătorilor din transporturi în timpul pandemiei este prioritatea mea principală”, a spus Marc Garneau, ministrul transporturilor din Canada, prefațând știrile într-un tweet. „Având în vedere acest lucru, guvernul nostru anunță o extindere a măsurilor privind navele de croazieră și ambarcațiunile de agrement din Canada până la 28 februarie 2021”.

Conform ordinului, taxiurile pe apă, feriboturile și alte „nave esențiale de pasageri” pot continua să funcționeze. Cu toate acestea, li se cere să urmeze îndrumările federale, provinciale și locale într-un efort de a reduce răspândirea COVID-19, cum ar fi măștile, capacitatea limitată, distanțarea fizică și igiena sporită.

Acesta a declarat că autoritățile locale vor avea ultimul cuvânt cu privire la unde și cum pot naviga alte nave.

„Extinderea acestor măsuri temporare pentru navele de croazieră și alte nave de pasageri din Canada reflectă munca noastră continuă la toate nivelurile guvernamentale, cu părțile interesate din industria transporturilor și cu popoarele indigene pentru a ne asigura că sunt luate măsuri adecvate”, a adăugat Garneau într-un comunicat.

Canada a înregistrat peste 231.000 de cazuri de COVID-19 și peste 10.000 de decese de la debutul pandemiei, potrivit Johns Hopkins.

În Statele Unite, ordinul „fără navigație” al Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor(CDC) va expira sâmbătă, după o serie de extinderi succesive.

CDC a pledat pentru extinderea ordinului până la 15 februarie 2021. Dar după un compromis cu Grupul operativ de la Casa Albă, a fost de acord să pună capăt interdicției pe 31 octombrie, cu patru zile înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us