Travel Magazine

Atac al rechinilor în stațiunea Sharm El-Sheikh – Egipt

În weekend-ul ce a trecut, în apropierea stațiunii Sharm El-Sheikh, Marea Roșie – Egipt, un tânăr turist (12 ani) din Ucraina a pierdut un braț și un ghid egiptean a pierdut un picior, după cum au confirmat marți oficialii egipteni.

Turistul făcea snorkeling împreună cu mama sa și cu un ghid egiptean,  în parcul național Ras Mohammed, conform comunicatului  Ministerul Mediului din Egipt.

O primă anchetă a arătat că atacul a implicat un rechin Oceanic Whitetip,  lung de 2 metri (6 picioare). 

Într-o declarație a Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din Ucraina, se spune că băiatul de 12 ani a fost internat în secția de terapie intensivă a uni spital din apropierea stațiunii și că medicii nu i-au mai putut salva brațul.

Reprezentantul spitalului  a declarat că ghidul și-a  pierdut un picior, iar mama băiatului are răni ușoare. 

Zona din Parcului Național Ras Mohammed unde a avut loc atacul a fost închisă temporar.

În regiunea de coastă a Mării Roșii, atacurile rechinilor au fost rare în ultimii ani. Ultimele atacuri notabile au avut loc în 2010, când mai mulți turiști au fost răniți, tot în apropiere de  Sharm el-Sheikh.

Stațiunea Sharm el-Sheikh este una dintre destinațiile turistice principale pentru turiștii europeni,  mai ales în sezonul rece și în condițiile generate de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *