Travel Magazine

25 November , 2020

Australia, lovită de cicloni tropicali gemeni

Zeci de zboruri au fost anulate și câteva aeroporturi au fost închise după ce două furtuni majore au lovit Australia. Ciclonul Tropical Cyclone a lovit coasta Queensland, între St. Lawrence și Yeppoon. Inițial, o furtună de gradul cinci, ea a fost acum retrogradată a una de gradul trei, însă meteorologii susțin în continuare avertismentele pentru ploi puternice și maree anormal de ridicate. Din cauza ciclonului, Qantas a anulat 26 de zboruri între Rockhampton, Gladstone, Hervey Bay, Townsville, Bundaberg, Mackay și Hamilton Island.

Pe site-ul companiei de precizează: „Condițiile meteorologice asociate cu Ciclonul tropical Marcia vor perturba regimul normal al transportului aerian pentru un număr mare de clienți Qantas care călătoresc spre sau dinspre Brisbane, Hamilton Island, Rockhampton, Mackay, Gladstone, Hervey Bay, Bundaberg, Coolangatta, Biloela, Blackall , Barcaldine, Longreach și Wellcamp. Clienții care dețin un bilet Qantas valabil eliberat în sau până la data de 19 februarie, pentru zboruri în sau înainte de 24 februarie 2015, afectate de ciclonul tropical Marcia, vor beneficia de noi opțiuni.

Aceasta nu este singura companie aeriană afectată puternic de ciclon. Virgin a fost nevoit să-și anuleze toate zborurile spre și dinspre Bundaberg, Gladstone, Hervey Bay, Mackay și Rockhampton și le-a cerut clienților să verifice disponibilitatea zborurilor lor. Ciclonul Marcia a trecut prin Yeppoon și Rockhampton, unde s-au înregistrat peste 3.000 de apeluri privind incendii și alte stări de urgență. În același timp, Ciclonul tropical Lam afectează Teritoriul Nordic, cu o forță de gradul patru. Pima insulă lovită a fost Elcho Island, iar acum se îndreaptă spre sud-vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *