Travel Magazine

Aeroporturi internaţionale, ca alternative la hoteluri!

… bineînţeles, în stuaţii de urgenţă. Poate ţi s-a întâmplat şi ţie, ca multora dintre noi, să rămâi blocat ore bune pe aeroport şi să nu ştii încotro să o apuci. În timp ce unii se întreaptă către hoteluri low-cost din împrejurimi, alţii aleg ca alternativă aeroportul. Vorba aceea, nu toţi ne putem permite permite cazări la hotel, fie ele şi în regim low-cost. Tocmai de aceea, mulţi moţăie pe scaunele incomode ale sălilor de aştepate, cu nervii întinşi la maximim. Ei bine, dacă ştii câteva secrete, nu vei mai face asta. În ultimii ani, camerele alăturate porţilor de îmbarcare au devenit camere de hotel, dotate cu pătuţuri, pături şi perne pentru pasageri. Ţi se pare ciudat? Dacă da, mai gândeşte-te o dată, pentru că de aici s-a lansat o modă în toată regula. În aeroporturile cu pretenţii, bineînţeles.

Lider în eficienţă şi cazări
Multe aeroporturi au început să ia măsuri privind întârzierile sau anulările. Unele oferă cafele gratuite, altele alternative de cazare low-cost, însă toate se zbat să uşureze pasagerilor aşteptarea. Unde mai pui că au apărut şi site-uri care te ghidează în scopul de a avea un somn confortabil şi liniştitor în unul dintre saloanele aeroporturilor. Cât depsre aeroporturile în sine, şi acestea primesc o anumită titulatură în funcţie de serviciile oferite. Doar că nu se numără în stele… Spre exemplu, Aeroportul Internaţional Dallas / Fort Worth este privit, la ora actuală, ca un lider în gestionarea situaţiilor privind pasagerii blocaţi. Pe timp de vreme rea şi alte întârzieri, aeroportul iniţiază un plan de urgenţă care include oferirea unor camere cu paturi pentru copii, perne şi pătuţuri pentru orice persoană care întreabă de această facilitate.

Bisericile, adevătare oaze de relaxare
Aeroportul International San Francisco este printre aeroporturile dotate cu scaune cu cotiere căptuşite, dar are şi terminale cu bănci pe care te poţi întinde şi poţi dormi confortabil. Iar cei care ştiu de Berman Reflection Room (din ghidurile online), cameră aflată în Terminalul Internaţional, sunt privilegiaţi. Este un loc perfect pentru a trage un pui de somn odihnitor, însă până la 23:00. Şi, ca pont, în general bisericile aeroporturilor sunt întotdeuna o opţiune bună.

Hartsfield-Jackson International, cel mai râvnit la „cazare”
În timp ce Aeroportul Internaţional Denver este amenajat în mare parte cu scaune cu cotiere, deloc propice pentru dormit, e bine de ştiut că există un business centre la mezaninul Terminalului B, cu cabine unde te poţi odihni. Cât depspre cel mai aglomerat aeroport din lume – Hartsfield-Jackson International – are cele mai râvnite zone de relaxare non-cotiere din lume în Concourse A şi Concourse F, ale Terminalului Internaţional. Şi, bineînţeles, nu-i de mirare că Aeroportul Changi din Singapore are cele mai bune posibilităţi gratuite pentru turiştii blocaţi.

Duşuri la mini preţ
Aeroportul oferă zone de odihnă gratuite, amenajate special cu scaune din piele, cu cap si picioare rabatabile. Iar dacă ai nevoie vreodată de un duş, poţi merge la Rainforest Lounge, care percepe aproximativ 8 dolari – bani în care intră articolele necesare de toaletă şi o băutură caldă. Pare surprinzător, dar marile aeroporturi ale lumii se dau peste cap să-şi atragă turiştii. Cât va mai dura până când şi aeroportul nostru va beneficia de asemenea facilităţi? Greu de spus. Poate doar biserica să iniţieze proiectul, ale cărui facilităţi ar fi, cel mai probabil, contra cost. Însă oricum ar fi, vă promitem că facem primii anunţul, dacă va exista vreodată unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *