Travel Magazine

Taiwanul sărbătorește victoria în lupta cu coronavirusul

Peste 130.000 de oameni, mulți purtând măști curcubeu, au mărșăluit sâmbătă prin Taipei, capitala țării,  pentru a sărbători ceea ce locuitorii consideră a fi succesul în bătălia cu Covid 19 – Taiwanul nu a mai înregistrat niciun caz de mai bine de 200 de zile. 
În același timp, a fost și marșul pentru egalitatea LGBTQ, unul dintre cele mai mari marșuri Pride Parade la nivel mondial din acest an. 

“Taiwanul a făcut o treabă fantastică atât în ​​ceea ce privește egalitatea, cât și controlul pandemiei”, a spus Chen Wei-chun, un funcționar de bancă în vârstă de 32 de ani, care s-a alăturat marșului cu o mască curcubeu.
„Asta ne face mândri.”

Taiwanul a înregistrat doar 555 de infecții COVID-19 și șapte decese, majoritatea cazurilor importate, datorită răspunsului timpuriu și eficient.

Taiwanul a fost primul care a testat toate sosirile din China în faza incipientă a focarului și a impus un sistem de „baraj electronic” care necesită o carantină de 14 zile pentru sosirile din străinătate și urmărește persoanele în cauză prin intermediul telefoanelor mobile.

Taiwanul a devenit anul trecut primul stat din Asia care a legalizat căsătoria între persoane de același sex. În această săptămână, două femei au devenit primii ofițeri militari taiwanezi care s-au căsătorit cu partenerii lor de același sex, marcând un alt reper pentru drepturile LGBTQ + din Asia.sursa: aljazeera.com

Organizatorii spun că peste 130.000 de persoane au mărșăluit pe străzile din Taipei, la care s-au alăturat inclusiv  reprezentanții partidelor politice

„Pe fondul pandemiei globale, avem nevoie de mai multă dragoste și altruism pentru a ne uni și a tolera diferențele, pentru a face din Taiwan un loc mai progresist”, a scris premierul taiwanez Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook pentru a susține marșul.

Și președintele Tsai Ing-wen, care a fost criticată de unele grupări religioase săptămâna aceasta după ce a chemat oamenii să se alăture marșului Pride, și-a exprimat sprijinul pentru eveniment.Tsai Ing-wen

„Cuvintele cheie de astăzi sunt dragoste, toleranță și un Taiwan mai bun”, a scris ea pe Facebook, alături de un steag curcubeu. „Să lucrăm din greu pentru a le transforma în realitate, în viața de zi cu zi.”

Taiwanul rămâne totuși împărțit cu privire la alte aspecte conexe, cum ar fi părinții de același sex, în timp ce cuplurilor homosexuale li se permite să se căsătorească doar cu străini din țări în care este legală căsătoria între persoane de același sex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *