Travel Magazine

5 mituri despre zborurile de Crăciun

1. Zborurile sunt întotdeauna mai ieftine în Ziua de Crăciun
Poate a fost adevărat acum un deceniu, dar nu mai este. „Pe vremuri era mai puțin costisitor, dar acum nu mai este. Prețurile tind să sară cu o săptămână înainte sărbători și rămân așa timp de o săptămână după. Companiile aeriene ștu că oamenii nu se înorc acasă la 1 ianuarie, astfel că păstrează tarifiele ridicate câteva zile după sărbători”, spune Jamie Bachrach, patronul Wandering Puffin, o agenție de travel din Minneapolis

2. TSA nu te va lasă să treci cu pachete ambalate
Administrația Securității Transportului (TSA) și-a mai relaxat regulile și le permite acum călătorilor să treacă cu pachete împachetate prin punctele de control. Însă își rezervă dreptul de a desface un cadou, de a-l scana sau de a-l controla suplimentar dacă li se pare ceva suspect. Așa că, împachetează cadourile înainte cadourile dacă este necesar, dar ține cont că acest lucru te-ar putea încetini la punctele de control de securitate, mai ales în timpul sezoanelor când cozile sunt deja lungi și lente.

Dar aceste pachete nu sunt principalele vinovate pentru liniile lungi. „Sunt lungi pentru că există pasageri amatori. Persoanele care în mod normal nu merg cu avionul nu sunt familiarizați cu regulile din aeroporturi. Nu sunt pregătițis ă țină pasul cu agenții de securitate și nici măcar nu sunt atenți la ceea ce nu trebuie să poarte la ei la control. Își uită mărunțiș prin buzunare, calculatorul în geantă, sticla de șampon și lista poate continua. Astfel că ei nu trec o dată, nu trei de două ori, ci chiar de trei ori, iar coada se tot mărește”, spune Heather Poole, un însoțitor de zbor și autorul „Cruising Attitude: Tales of Crashpads, Crew Drama, and Crazy Passengers at 30.000 Feet”.

3. Nu vei găsi niciodată un deal last-minute în timpul Crăciunului
Ei bine, niciodată să nu spui niciodată. Adevărul este că poți găsi bilete de avion last minute, spune George Hobica, președinte la Airfarewatchdog, dar trebuie să ai un program flexibil în ceea ce privește plecarea. „De obicei, aceste aexistă pe rutele unde biletele de avion în destinații de non-vacanță au fost reduse pentru vânzări rapide, pe ultima sută de metri. De exemplu, Delta are chiar acum tarife pentru zboruri din Los Angeles la Hong Kong pentru ianuarie și februarie, de la 589 dolari dus-întors.

Această rută este, de obicei, mult mai scumpă, poate 800 de dolari sau mai mult. Însă, odată cu reducerea biletelor pentru non-vacanțe, tarifele din timpul sezonului de vacanță sunt mai mici decât ți le-ai imagina. Poți zbura din Los Angeles spre Hong Kong în 23 decembrie și să te întorci o săptămână mai târziu pentru 1.159 dolari dus-întors. În aceste date, Singapore este unadeva la 1.700 dolari dus-întors, iar Praga costă 2.000 dolari dus-întors. Deci, Hong Kong arată ca un chilipir întrucât Delta are trebuie să vândă bilete pe traseul ieftinit, chiar și în timpul sărbătorilor.

4. Pasagerii companiilor aeriene sunt mai bine dispuși de sărbători
Adevărat în proporție de 50%. Jumătatea plină este veselia suplimentară, ceea ce este minunat întrucât jumătatea goală este că sunt în pragul unei căderi nervoase în încercarea de a găsi un spațiu de care ei cred că au nevoie pentru bagaje. Unii dintre ei au adus cadouri la bord și au fost nevoiți să le despacheteze la controlul de scuritate, iar până la urcarea la bordul avionului, acestea nu se mai potrivesc într-un coș.

„Cel mai rău lucru în timpul călătoriei de sărbători este să nu-ți acorzi timp suficient pentru a trece prin controlul de securitate. Iar stresul că pierzi avionul este doar un bulgăre de zăpadă. Începe panica și urmează avalanșa. Simți că ești întârziat, începe să îți fie foame și trebuie să faci sprind spre poartă cu toate pungile și poate cu câteva cadouri neambalate. Ești transpirat tot și plin de nergi când, într-un final, reușești să intrii în avion.”

5. Dacă nu ți-ai luat vacanța până în 20 decembrie, poți să uiți
Dacă nu îți permiți o destinație cu plajă și soare, o vacanță mai puțin costisitoare se poate face în hotelurile marilor orașe. Fie că e Boston, New York, Chicago sau San Francisco, hotelurile urbane se axează pe afaceriști, care de multe ori nu le pășesc pragul o săptămână sau 10 zile în timpul Crăciunului. Iara cest lucru lasă camere goale, pe care hotelierii încearcă să le vândă. Și, da, acesta poate fi un deal bun. Poți găsi camere de lux, în zone centrale ale marilor orașe, la prețuri extrem de mici. Așadar, nu-ți permiți să-ți petreci o vacanță cu familia în Caraibe? Poate un hotel din Chicago, cu piscină interioară, ar fi locul ideal să te bucuri de familie, admirând ninsoarea ce se așterne deasupra Lacului Michigan.

Agenții de turism spun că destinație de vis poate fi, de asemenea, găsită. „Dacă într-adevăr vrei să călătorești departe și ești dispus să cheltui bani, nu voi spune niciodată nu. Întodeauna se găsesc locuri. Întotdeauna pot găsi ceva întrucât întotdeauna există anulări. Copiii se îmbolnăvesc, apar situații de prevăzute, iar unii nu mai pot călătorii. Știu că cinevaîși va anula vacanța”, spune Ellie Colin, președintele echipei Elite de la Ovation Travel Group, o agenție Virtuoso din New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *