Travel Magazine

10 lucruri interesante despre Mauritius

Mauritius

Vacanță în Mauritius? Nu te gândi că e prea scump! Acum este cel mai bun moment să mergi în țările calde, iar Ziua Îndrăgostiților este prilejul perfect de a profita de cele mai bune oferte ale agențiilor de turism. Dacă în lunile decembrie și ianuarie prețurile pentru o vacanță în Mauritius sunt destul de piperate, în februarie lucrurile se schimbă. Începe concurența, încep să răsară ca ghioceii zeci de oferte pentru îndrăgostiți.

Liniște, relaxare și peisaje năucitoare

Dintre toate, noi ne-am îndrepta privirea către o vacanță în Mauritius. Nu neapărat pentru că ar fi cea mai ieftină vacanță exotică de Valentine s Day, ci pentru că înghesuiala nu este la fel de mare ca în celelalte destinații precum Republica Dominicană (devenită o modă), Dubai sau Thailanda. Iată câteva lucruri interesante, care te-ar putea tenta la o Vacanță în Mauritius… nu neapărat chiar de Valentines Day.

1. Situata în Oceanul Indian, la 800 km est de Madagascar, Mauritius este o insulă cu vegetație uxuriantă, tropicală. O insulă cu plantații de trestie de zahăr, munți dramatici, plaje cu nisip alb și lagune ca-n filme.

2. Țara include insula Mauritius, Rodrigues și insulele exterioare (Agalega, Sf. Brandon, două teritorii disputate, și un număr de insule mai mici). Așa că, dacă vrei să descoperi frumusețea zonei, ia-ți mai multe zile de vacanță. Nu te opri doar la Valentines Day, o zi pur comercială.

Plaje de renume mondial

3. Mauritius este acasa unor plaje de renume mondial. Printre ele se numără Pereybere, Tamarin, Blue Bay, La Morne, Belle Mare și Grand Bay.

4. Insula are un climat tropical, cu vară caldă, umedă, din noiembrie până în aprilie. Iar iarna este uscată, relativ rece, din iunie până în septembrie. Temperatura medie este între 20 și 24 de grade C pe tot parcursul anului.

5. Dintre toate țările în curs de dezvoltare, are cea mai mare speranță de viață: 73 de ani.

6. Înainte de dispariție, legendara pasăre Dodo a fost gasită doar în Mauritius. În ciuda dispariției sale, Dodo rămâne animalul național al acestei țări.

7. Mauritius este o insulă creată de erupții vulcanice subacvatice. Peisajele ei sunt de-a dreptul năucitoare, demne de o vacanță plină de romantism. Unde mai pui că și cultura este atractivă. Primii oameni care au pus piciorul pe ea erau portughezi. Urmarea este un mestec exotic indian, african, britanic, francez și cu mici influențe culturale chineze.

8. Mark Twain a scris „Cerul a fost copiat dupa Mauritius”. Acesta susținea că „Insula Mauritius a fost creată prima, apoi cerul, pentru că cerul a fost copiat după Mauritius.”

9. În timp ce multe țări consideră că este politicos să primească daruri cu ambele mâini, locuitorii preferă să primească lucruri doar cu mâna dreaptă.

10. Denumirea Mauritius este o derivare din numele lui Maurice de Nassau, un prinț al principatului Orange, un fost stat feudal de Provence. Deși puțin cunoscută, insula are o istorie frumoasă, ce merită descoperită într-o vacanță în Mauritius, în doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *