Travel Magazine

Vacanță de Valentine’s day în Paris! Ce să NU faci

Cine nu-și dorește o vacanță de Valentine’s day în Paris? Să se plimbe pe Champs Elysee, să străbată podul „dorințelor” Pont Marie, să-și „ferece” dragostea cu un lacăt pe Pont des Art și să ia cina într-un restaurant romantic, de la fereastra căruia să privești luminile felinarelor reflectate în Sena. Sună romantic și le poți face într-o vacanță de Valentine’s day în Paris, care să dureze doar câteva zile.

Costurile nu sunt mari, iar surprinderea partenerului va fi un cadou demn de Ziua Îndrăgostiților, pentru fiecare dintre voi. Însă, înainte de toate, iată câteva lucruri pe care să NU le faci într-o vacanță de Valentine’s day în Paris, chiar dacă ești pentru prima oară în capitala fashion și totodată „cel mai romantic oraș din lume”. Ai alternative la fiecare!

1. Nu… lua cina pe o croazieră pe Sena
Croaziere pe râuri în sine nu sunt o afacere proastă. Costă în jur de 10-15 euro și oferă o perspectivă excelentă de a te bucura de arhitectura și de atracțiile orașului. Însă, dacă la acestea adaugi cina, costul unei astfel de croaziere se ridică la peste 100 de euro de persoană și tot ce vei obține este o cină destul de subțire, servită într-o zonă aglomerată și zgomotoasă, unde iau masa și alte cupluri. Și… pufff romantismul.

Alternativă: … găsește cele mai bune preparate din bucătăria pariziană
N-ai de ce să mănânci prost în Paris, orașul cu cele mai renumite restaurante din lume. Și, contrar a ceea ce crezi, nu toate au prețuri usturătoare. Unele dintre cele mai vechi restaurante din Paris etse, de exemplu, oferă opțiuni de prânzuri la 45 de euro, iar cina depășește cu 10-15 euro această sumă. Încearcă Laperouse.

2 Nu… urca în Turnul Eiffel
Da, este cea mai mare atracție turistică a țării, dar poate fi o experiență dezamăgitoare într-o vacanță de Valentine’s day în Paris, mai ales dacă ai bugetul limitat. Capodopera lui Gustave Eiffel – cel mai vizitat monument din lume – este practic obligatoriu pentru fiecare vizitator al Parisului, dar asta nu înseamnă că trebuie să și urci în el. Dacă o faci, vei sta la coadă lungă … și nu doar la una dingură. Există un total de șapte cozi, inclusiv una pentru fiecare ascensor și linie de bilete. Nu cred că vrei să-ți petreci astfel ziua de Valentine’s Day.

Alternativă… găsește o priveliște romantică a orașului
Există o mulțime de alte locuri în care puteți avea parte de o panoramă fotogenică, precum Tour Montparnasse sau chiar Arcul de Triumf. Cozile sunt scurte (dacă nu sumva inexistente) și veți avea parte de o priveliște uimitoare asupra orașului, demnă de o vacanță de Valentine’s day în Paris, pentru romantici.

3. Nu … pune pe listă Piața Bastiliei
Nu că nu ar trebui să o vizitezi, ci doar că nu prea vei putea. Întregul complex Bastille a fost distrus în timpul Revoluției și mulți turiști ies de la stația de metrou „Bastille” doar ca să se confrunte cu o intersecție dezamăgitoare, cu trafic aglomerat, și nimic mai mult.

Alternativă… perie istoria orașului
În cazul în care Revoluția – sau orice altă perioadă din trecutul Parisului – te fascinează în mod deosebit, mergi la Muzeul Carnavalet pentru o incursiune în istorie. Va fi mult mai interesant și mult mai romantic. Perfect pentru o vacanță de Valentine’s day în Paris.

4. Nu… alege turul Da Vinci Code
Aceste excursii sunt printre cele mai scumpe din Paris și te duc, practic, la puține puncte de interes. Nu doar asta, dar dacă ești fan al romanului, pregătește-te să cobori din autobuz întrebându-te dacă Dan Brown chiar a fost în Paris. Să nu mai vorbim dacă a cercetat cumva vreunul dintre obiectivele turistice menționate de el în carte. Și astfel devii dezamăgit și riști să îți strici vacanța de Valentine’s day în Paris.

Alternativă... plătește pentru un tur adevărat
În loc să te avânți în excursii culturale (pe care le poți face singur vizitând numeroasele muzee ale Parisului), mergi în excursii care îți redau poveștile reale din spatele orașului, precum Rive Gauche Tour, Montmartre sau Paris Food Crawl.

5. Nu… te lua după alții. Ocolește Nisa

Cel puțin de Valentine’s day. Mulți care-și doresc aventură dincolo te Paris inevitabil aleg Nisa, iar noi nu suntem siguri de ce. Probabil din cauza modei. Nisa este un oraș teribil de aglomerat, cu un pic de istorie și cultură și o plajă cu pietriș, nu tocmai atractivă pentru o vacanță de Valentine’s day în Paris. Nu încercăm să-ți spulberăm imaginea perfecțiunii, însă încearcă să te reorientezi. Fă altceva! Închide ochii și pune degetul orinde pe harta Franței (exceptând, poate, Marsilia) și vei descoperi un loc nou, probabil cu mai multe atracții și mai mult farmec decât Nisa. Merită încercat, mai ales într-o vacanță de Valentine’s day în Paris.

Alternative…alte locuri în afara orașului
Vizitează Bordeaux, casa concursurilor internaționale de windsurfing, în apropierea căreia găsești cea mai mare dună de nisip din Europa: Dune Pyla. Mergi în Valea Loarei, la doar o oră de Paris, care oferă cultură, istorie, castele, mâncăruri rafinate și orașe mici „autentice”, care să vă țină ocupați nu doar întreaga vacanță de Valentine’s Day în Paris, ci săptămâni (dacă nu cumva luni).
Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *