Travel Magazine

Turiştii din Rhodos ar fi fost infectaţi cu Norovirus

Sutele de turişti străini, care s-au îmbolnăvit recent în Rhodos,  sunt suspectaţi că ar fi contractat virusul stomacal Norovirus, a anunţat în 21 august Centru Elen de Controlul şi Prevenirea Bolilor (HCDCP). Anuntul HCDCP a contrazis rapoartele francezilor, conform cărora turiştii ruşi şi britanici ar fi suferit toxiinfecţii alimentare din cauza consumului de mâncare din respectivul hotel, în timpul sărbătorii naţionale de Sfânta Maria, din 15 august. „Conform datelor noastre actuale, acesta este probabil un focar de gastroenterită infecţioasă care se transmite adesea de la o persoană la alta. Se consideră că focarul provinde de la virusul norovirus, responsabil pentru mai mult de 200 de milioane de infecţii pe an, în ţările occidentale”, anunţă centrul de sănătate.

Norovirus, o infecţie contagioasă
Infecţia Norovirus este foarte contagioasă şi este responsabilă pentru 50% din cazurile de gastroenterita legate de alimentaţie. Simptomele includ stomac deranjat, diaree și febră, iar tratamentul trebuie aplicat cât mai repede posibil. Tocmai de aceea, la orice suspiciune, este recomandat să mergeţi imediat la medc. Revistele medicale de specialitate spun că oamenii pot contracta infecţia prin consumul de apă şi mâncare contaminate de persoanele infectate prin atingere sau strănut. Pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să evitaţi consumul de mâncare stil bufet, unde virusul se poate extinde cu rapiditate.

Focarul din Rhodos, stins
HCDCP a declarat recent că focarul din Rhodos este pe cale să se stingă şi că au fost luate deja măsuri pentru prevenirea altor astfel de focare. Centrul a ţinut să precizeze că a fost notificat imediat la apariţia primelor cazuri, în data de 14 august, şi că a colaborat îndeaproape şi eficient cu autorităţile locale din insulă. Conform datelor disponibile pe HCDCP, primel cazuri de infecţii au fost anunţate în 12 august, când oaspeţii şi câţiva membri ai hotelului au început să prezinte simptome uşoare de gastroenterită (vărsături și diaree, care durea una sau două zile). Anunţurile privind izbucnirea focarului au durat până în 18 august, iar cazurile raportate nu au fost alarmante, spitalizarea fiind necesară doar pentru o parte dintre persoanele infectate. Rezultatele complete ale probelor colectate şi ale testelor de laborator sunt aşteptate să fie făcute publice în zilele următoare. Rezultatele testelor de laborator ale probelor colectate sunt așteptate în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us