Travel Magazine

Top motive să schiezi în Austria

Vreme ideala, ninsori de poveste, stațiuni excelente, pârtii profesionale, gastronomie uimitoare, multă ospitalitate… și acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi Austria ca destinație pentru următoarea vacanță. Unde mai pui că și distracția e în toi de dimineață până seara. Din zorii zilei, care te prind adesea la o cafenea în creste de munte, și până la apusul soarelui, activitățile țin non stop. Aici nu e loc de plictiseală. Savurezi fiecare moment, în stilu-ți propriu, bucurându-te de peisajele impunătoare ale Alpilor sau practricând diferite sporturi de iarnă. Pe scurt, este destinația perfectă entru toți, fie că vrei romantism, relaxare sau distracție din belșug.

1. Este mult mai ieftin decât ai crede
Costul unei vacanțe de iarnă este determinat de mai multe elemente cheie: transportul (de obicei, avion plus transfer), cazarea, mesele, biletele de telecabina, taxele locale și bacșișurile și, pentru mulți schiori, lecțiile de închirierea echipamentelor de schi. Pentru a obține un preț mic, care să includă toate aceste facilități, trebuie să ai ceva răbdare și să îți programezi din timp vacanța. Dar, nu în orice destinație e așa?

O vacanță în Austria, de 7 zile, cu mic dejun inclus pornește de la 220 de euro și ajunge la 300 de euro cu demipensiune. Prețuri mai mici decât vacanțele de schi in tara. Dacă, însă nu vrei un sejur, poți opta oricât pentru un weekend la schi, iar costurile vor fi mult mai mici, respectiv de aproximativ 70 – 100 de euro de persoană.

2. Clima și temperatura
Iarna, clima este placuta si temperatura este în jurul a -6 grade Celsius. Soarele stă mai tot timpul pe cer și este puțin probabil să găsești pârtiile înghețate. Există seri cu vârnturi puternice, însă acestea nu durează mult și, de obicei, aduc cu ele ninsori plcăute. Iar asta înseamnă o altă plăcere: vinul fiert, savurat în fața geamului. O imagine de poveste…

3. Pante verticale
Ce contează mai mult pentru un schior este panta verticală, diferența de altitudine dintre punctul cel mai înalt, telecabina și sfârșitul pistei de schi… care în Austria este, de obicei, un sat. Pantele verticale mari înseamnă serii lungi de ascensoare neaglomerate. Pasionații spun că cele mai bune sunt:

Innsbruck:
Altitudinea stațiunii: 575 metri
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 2255 metri. Pantă verticală: 1680 metri

St. Anton:
Altitudinea stațiunii: 1.304 metri
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 2.811 metri. Pantă verticală:1507 metri

Sölden:
Altitudinea stațiunii: 1.376 metri
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 3.250 metri. Pantă verticală: 1.874 metri

4. Stațiuni fermecătoare cu sate autentice
Stațiunile de munte asutriace nu doar că au cele mai bune standarde din Europa, dar excelează adesea în valoare și servicii. Multe dintre hotelurile austriace de cinci stele au propriile facilități de Spa și, în stilul caracteristic austriac, serviciile și gratuitățile sunt întodeauna incluse în pachet. Poți schia chiar în orașe, unde telecabinele sunt de obicei la o scurtă plimbare pe jos de hotel. Cât despre hoteluri, orice stațiune alegi, ești așteptat cu camere confortabile și călduroase… alături de un „Gluehwein” sau un „Schnaps” fierbinte.

5. Școlile austriace de schi sunt recunoscute în toată lumea
Austria are cele mai faimoase școli de schi și cei mai faimoși instructori. Dacă ai fost în Austria, știi că lecțiile sunt complete, distractive și întotdeauna cu o continuitate, indiferent de nivelul la care te afli. Este plăcut să înceți să schiezi pe pârtiile de schi austriace, alături de profesionași cu răbdare, care știu să-ți și zâmbească. Cei mai mulți dintre ei vorbvesc engleza, așa că este aproape imposibil să nu te descurci.

6. Zăpada perfectă
Alpii Austriei sunt binecuvântați cu un sezon lung și generos în ninsori. Zăpăda așternută este, în general pulbere și pufoasă până în primăvară, asigurând schiorilor condiții excelente. Iar dacă nu ești tentat de schi, află că zapada este un răsfăț pentru toate sporturile de iarnă, indifernt de dificultate, de la sănuiș și până la datul cu placa. Cât despre pârtii, nu cred că a existat vreun moment în care să le găsești nepregatite.

7. Mai mult decât schi…
Pentru ne-schiori, există o mulțime de activități și lucruri de văzut. Plimbari cu sania, cu snowboardul sau aventuri cu patinele, toate sunt disponibile în majoritatea stațiunilor. Cele mai multe oferă și facilități de excelente de spa, ghiduri pentru obiectivele turistice locale, buticuri austriace traditionale, excursii în unele dintre zonele înconjurătoare de interes turistic și, de asemenea, îndeplinesc toate cerințele turiștilor internaționali care se adună adesea în cafenele, în aer liber.

8. Austria face diferența
Stațiunile de schi austriace sunt construite în jurul orașelor, vechi de secole. Arhitectura și tradițiile fiecărei regiuni sunt parte din viața zilnică a localnicilor și a vizitatorilor. Fețele primitoare, restaurantele gourmet și un sentiment de istorie și tradiție sunt la fiecare pas. Când pășești pe culmile austriace, simți că ești într-un alt loc, într-o altă eră, într-o altă cultură. Nu vei repeta experiența în altă parte a lumii.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *