Travel Magazine

Top evenimente cu intrare gratuită în Paris

A dat soarele, a venit primăvara, incepe Târgul de Turism al României și ne gândim tot mai des la vacanțe ieftine. Ce-ai spune de un city city break în Paris, locul în care te poți răsfăța cu romantism, înghețată bună și shopping la prețuri ceva mai mici decât la noi? Sună tentant și tocmai de aceea ne-am făcut planul cu ce poți face într-un city break în Paris și, mai ales, când este cel mai prielnic moment să mergi.

Bineînțeles, dacă găsești oferte bune, cumpără vacanța de pe acum, de la Târgul de Turism al României. Alege-ți, însă, data de plecare ținând cont și de evenimentele gratuite la care poți participa în Paris. Noi ți-am pregătit câteva, iar unele dintre ele sunt organizate chiar în luna martie. Așadar, vezi când ai vrea să mergi și alege-ți un city break în Paris (sau mai multe), cât să te bucuri de toate gratuitățile orașului.

1. Show-uri fashion. N-ar fi Paris fără defilări pe catwalk. Și cine nu visează să participe măcar la una? Ei bine, în perioada 6 martie – 31 iulie 2015, poți participa gratuit la unele dintre cele mai extravagante show-uri fashion pariziene. Defilările au loc de două ori pe săptămână (luni si vineri, la ora 15:00) la Galeriile Lafayette. Atenție, însă! Trebuie să îți faci rezervare cu câteva zile înainte, prin e-mail sau prin telefon. Găsești adresa și numărul de telefon pe site-ul haussmann.galerieslafayette.com.

2. La Fête de la Musique. Acest muzical gratuit oferă muzicienilor amatori și profesioniști deopotrivă să-și pună în scenă piesele, în concerte gratuite, care se organizează anual în 21 iunie. Este evenimentul cel mai așteptat din an, când pasionații de muzică, talentați sau doar ascultători, se pot îndeletnici cu ritmuri de la rock, la jazz și până la pop. La Fête de la Musique este un festival național de muzică, aflat la al treilea deceniu, care se pliază pe o varietate de gusturi ((jazz, reggae și chiar muzică clasică) și încorporează performanțe live în toate zonele orașului.

3. Paris Plages. Un eveniment mult așteptat de localnici și de turiștii veniți din mai toate colțurile Europei. Este un eveniment organizat și pus în practică prin acțiuni de voluntariat, care ornează malurile Senei cu plaje de nisip, șezlonguri, umbrele de soare și chioșcuri. Paris Plages este o experiență de plajă făcută în stil urban, precum și o modalitate inedită de a-ți răcori picioarele în lunile călduroase de vară din Paris. Paris Plages transformă trei zone ale Parisului în plaje naturale cu nisip și pietriș, amenajate complet, cu șezlonguri, umbrele de plaja si palmieri. Evenimentul ține patru săptămâni, de la mijlocul lunii iulie, la mijlocul lunii august.

4. La Nuit Blanche. O dată pe an, Parisul deschide porțile pentru o sărbătoare culturală nocturnă. Poți vizita gratis galeriile, clădirile impunătoare și bazinele de înot, pe întreaga noapte. „Noaptea albă” este atunci când Paris devine „orașul care nu doarme”, cu toate muzeele, barurile și cluburile deschise în non stop în primul weekend din octombrie.
Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *