Travel Magazine

Top cinci orașe pentru vacanța de iarnă 2017

Top cinci orașe pentru vacanța de iarnă 2017

Vacanțele nu se iau doar de sărbători! Chiar dacă ți-ai făcut de cap de Crăciun sau Revelion (sau de amândouă), fii tot timpul pregătit de vacanțe. Iarna este în toi, peisajele sunt de-a dreptul ademenitoare, iar sejururi ieftine găsești cu duiumul. Mai ales dacă îți întrepți un pic privirea spre agenții de turism low-cost! Nu de alta, dar ar fi și păcat. Iarna este perioada anului în care vacanțele în cuplu sau cu familia sunt un motiv de apropiere, oferindu-ți relaxare, romantism, aventură și muuuultă distracție! Așadar, ia-ți câteva zile de concediu (sau de medical…) și vizitează unul dintre cele mai tari orașe pe timp de iarnă! Iată un top 5:

1. Viena, Austria

….una dintre cele mai populare și atractive destinații de iarnă! Un imens patinoar în fața primăriei și cu faimoasele spectacole de operă sau de balet la Opera de Stat, Viena este orașul perfect pentru o vacanță în care să îmbini romantismul cu distracția. Locul în care iarna este magică, iar frigul dispare în una dintre zecile de cafenele tipic austriace.

2. Budapesta, Ungaria

Budapesta este un „must visit” iarna. Este perioada în care orașul parcă respiră după puhoiul de turiști din timpul verii și își etalează liniștea cuceritoare. Orașul perfect pentru un city-break sau un sejur de cinci sau șapte zile, care-ți oferă tot ce ai nevoie: de la băi termale și pub-uri moderne, la spectacole de teatru și operă. Unde mai pui că este și o destinație destul de ieftină, mai ales în această perioadă! Cât despre atracții… atât spunem: iarna este sezonul festivalurilor culinare!

3. Paris, Franța

Nu cred că mai trebuie vreo descriere. Spui Paris și îți imaginezi deja Turnul Eiffel luminat, Champs-Elysees îmbrăcat în straie de iarnă și numeroase delicii mariziene – vinuri de calitate, ciocolată caldă, pricomigdale Ladurée… Cât despre muzee, aici le găsești pe cele mai renumite din lume. Iar iarna, prețurile sunt ceva mai mici.

4. Transilvania, România

Pun pariu că nu te-ai fi gândit la ea. Transilvania este o bijuterie pe timp de iarnă, fie că vrei să-i descoperi istoria, gastronomia sau obiceiurile. Orașele Brașov și Sighișoara sunt de neratat, iar castelul lui Dracula este un „must”, în special pe înserat… cerul este gri, copacii sunt goi, iar zăpada îți acoperă gleznele! Este momentul perfect în care să simți pe șira spinării fiorul dat de legenda Contelui Dracula.

5. Copenhaga, Danemarca

Spui Copenhaga, spui Hans Christian Andersen! Locul în care basmele celebrului scriitor au prins contur, locul în care romantismul te cuprinde pe loc și locul în care iarna nu-i ca nicăieri altundeva în lume. Cu peisaje de-a dreptul năucitoare, Copenhaga este, fără îndoială, orașul îndrăgostiților, după Paris, bineînțeles. Plimbă-te de-a lungul principalelor canale, apoi oprește-te în una dintre cafenele confortabile ale orașului. Relaxare este puțin spus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *